Miert nem lehet kihagyni a múltat a Pszichológusnál? Miert kell a 10-15 évvel ezelőtti dolgaimról beszélnem? Ha magánorvoshoz megyek, ott mondhatom, hogy nem akarok a multról beszélni csak a mostról?
Nagyon sok Pszichológusnál voltam mind ingyenes volt, sztk-s.
Gyerekkoromban visszahudozo voltam, kenyszerbetegsegem volt, akkor is jartam. De az mar elmult..
Nem akarok ezekrol beszelni, meg nem is emlekszem arra ami 10 eve volt. Amikor mondtam nekik, hogy elnezest de en nem a multrol akarok beszelni hanem a mostrol, mind felhaborodott hogy en mit kepzelek magamrol
De 10 eve volt a kenyszerbetesegem, tobb mint 10 eve, mert 23 eves vagyok, es 10 evesen voltam kenyszerbeteg...nem akarok rola beszelni, bipolaris zavarom van ,az ami 10 evesen volt, semmi koze
a mostani dolgohoz
Es az a durva ,akarhany orvoshoz megyek mind ram akaszt egy betegseget a mult miatt , amihez semmi kozom es benne vannak a gepben a mentalis betegsegeim, mikozben nem is azok a bajaim
Ha magan orvoshoz megyek az figyelme fogja venni a dolgaimat vagy o is lefog szarni?
Minden orvos rákérdez a releváns kórtörténetre.
Ráadásul sok elterjedt pszichológiai iskola azon alapul, hogy a jelenlegi pszichológiai problémák a múltbeli traumákból ered, a a gyógyításukhoz le kell zárni a múltat.
A múltadnak kulcsfontosságú szerepe van a jelenedre, nem lehet elfelejteni, kikerülni. Mentális beteg vagy, az nem múlik el, nem tűnik el sehova. Hadd tudja már jobban egy szakember, mint te.
Ha úgy érzed szemét akivel vagy, akkor válts. Senki nem kényszerít arra, hogy vele dolgozz. A reakciója ha tényleg ez volt, akkor érdemes mindenképp, bár tapasztalatból nehezen hiszek egy borderline-nak. Gondolom csak kiszínezed, hogy megint te legyél az áldozat. Na ezért fontos neki a múlt, és sok szakember ezért nem tud mit kezdeni ezzel, mert a borderline-ok jelentős részével nem lehet dolgozni.
Nemcsak a saját múltunknak, de még a szüleink, nagyszüleink gyermekkorának is hatása van ránk.
Az emberi lélek egy igen mély kút, aminek a feléig is alig látunk le sokszor, akár középkorúakként sem. Az igazi bajok gyökere sokszor a kút legeslegfenekén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!