Mi a véleményetek,tapasztalatotok az antidepresszánsokról? Stresszoldókról?
Vélemény: ha van rá mód, érdemes gyógyszermentes megoldást keresni és nem az alkoholra gondolok. Rendezett körülmények, barátok, változatos étrend, semmi szélsőség vagy káros szenvedély.
Antidepr. tapasztalat: nem számítottam arra, hogy az első és a második gyógyszer sem válik be és rendkívül csalódott vagyok.
Stresszoldó alatt miket értesz?
Most akar a doki átrakni valami másra, szóval eddig kettővel vold dolgom:
Sertaline:
Ez az amit boldog-boldogtalannak felírnak elsőre.
Iszonyatos hányingerem volt tőle, többször azt hittem kihányom a gyomrom tartalmát pirulástul mindenestül. Próbáltam mindenfélével bevenni, ha volt bennem valami kaja nem csak tea, az volt a baj, ha nem akkor meg az.
A szezonális depressziómat rendbe tette, de komolyabbra kb mint a halottnak a csók, lóf@szt nem ér.
Citalopram:
Hányingerem szerencsére nem volt tőle, de állandóan álmos voltam, kávétlan reggel üzemmódban egész nap, aztán éjszaka nem bírtam aludni. Próbáltam mindent, este, reggel, délben bevenni, nem volt változás.
Ezen kívül 2 ruhaméret is felszaladt rám mióta szedem, pedig ugyanaz az étrendem, fizikai aktivitásom mint régebben.
Kb annyit ért, mint a Sertaline.
5, ezzel a gyógyszermentes megoldással óvatosan, nem tudhatod kinek milyen durva problémája van. Ha mondjuk az öngyilkosság vagy a gyógyszer között kell választani, akkor igenis jobb beszedni a a bogyókat.
Természetesen ha nem csak kémiai deficit van, hanem valami olyan élethelyzet, trauma amit meg kell oldani, akkor a gyógyszer önmagában nem megoldás...DE segít összekapni magad annyira, hogy magadnál legyél és rendezni tudjad ami a krízis oka.
8, tiszta fejjel ez nyilván evidens, de aki mentálisn/lelkieg rottyon van éppen, azt simán el tudja kapni egy-két durva mélypont, amikor nem lát tisztán, és annyira rossz, hogy bármit megtenne, csak, hogy ne fájjon ilyen pokolian. Pont emiatt szokták felírni a gyógyszert, hogy ne direktbe száraz f@sszal kúŕjon meg az élet.
Neked lehet működött anélkül, de sokaknak elég rizikós nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!