Létezik olyan hogy egy ember belehal a toxikus környezetbe (család)?
Figyelt kérdés
Nem fizikai bántalmazás miatt mert olyan nincs ott.
mondjuk súlyosan megbetegszik testileg emiatt, vagy olyan mentális bajai lesznek még pluszban ami miatt elveszti a kontrollt, képtelen lesz folytatni az addigi életét és esetleg öngyilkos lesz vagy bármi ilyesmi
2022. szept. 13. 08:53
A kérdező szavazást indított:
Létezik és ismertem is ilyet
Létezik szerintem
Nincs ilyen
15 szavazat
1/9 anonim válasza:
Ismerek ilyet, majdnem belehalt, szerencsére még időben lépett.
2/9 A kérdező kommentje:
Testileg halt majdnem bele vagy öngyilkossági kísérlete volt? Gondolom utána lépett mert úgy gondolta hogy ami sok az sok.
2022. szept. 13. 09:03
3/9 anonim válasza:
Testileg közvetlenül nem betegszel meg emiatt. A rossz körülmények miatt legyengülhet az immunrendszered, de még akkor is nagyon csekély az esélye, hogy bármi halálosat elkapsz.
Reális esélye leginkább annak van, hogy a környezet miatt kialakuló mentális problémák végül öngyilkossághoz vagy valamilyen szer túladagolásához vezetnek.
4/9 Psycho válasza:
Igen létezik. Hadd ne emlékezzek a pontos adatokra, vagy 8 éve olvastam még egy kutatást erről az egyetemen. Nem bántalmazott, de érzelmileg/kötődésileg rendkívül elhanyagolt körülmények közt élő gyerekek életét vizsgálták. Árvaházakról beszélünk, ahol egy ápolóra több tucat gyerek jutott. Az ő köreikben a halálozási arány jóval magasabb volt, mint normál körülmények közt élők körében. Emlékeim szerint fizikai körülményekkel ez nem volt magyarázható, mert pl. élelmiszer és orvosi ellátás biztosított volt.
5/9 A kérdező kommentje:
4- te a napiszaros Psycho vagy? :D
2022. szept. 13. 13:16
6/9 Psycho válasza:
Nem 😅 Őszintén szólva nem tudom az ki vagy mi
7/9 anonim válasza:
Igen, letezik. Nekem az Edesanyam mergezo! 48 evembe telt, hogy egyaltalan megertsem a helyzetet! Komoly lelki karosodast okozott. Meg nem haltam bele fizikailag. De nagyon komoly problemakat okozott. Maganyos maradtam, mert mindig elmondta, hogy biztosan nem kellek senkinek. Elhittem. Aztan jottek a emesztorendszeri, nogyogyaszati gondok. Csokkentem a kapcsolatot, de teljesen megszakitani nem tudom. Egy volt baratom nyitotta fel a szememet msgamtol nem vettem eszre. A valasz egyertelmu : igen
8/9 Senior Séf válasza:
Kevés rá az esély. Elképesztő, hogy az emberi test mi mindent ki nem bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!