Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez Paranoid személyiségzavar,...

Ez Paranoid személyiségzavar, vagy paranoid skizofénia? Vagy simplán csak beképzelem?

Figyelt kérdés

Lényeg annyi. Hogy a gyárba folyamatosan azt hiszem, hogy valaki figyel engem, személyek folyamatosan kibeszélnek engemet, ellenem van szinte mindenki.

Volt hogy 2 munkatárs beszélgetett, még régen. Oda néztek ahol én voltam, nevettek egyet közbe valamit beszéltek. Azt hittem rólam beszéltek, oda mentem hozzájuk üvöltve, azt mondták másról beszéltek. Bár már magam se tudom. + még van több minden is. Volt hogy autóval mentem, azt hittem valaki követ engem. Kényszercselekedetek , gondolatok, depi, szorongás, sztressz, van olyan napom is, hogy ez a paranoia teljesen megszűnik. Aztán 4-5 napig jelen van, 1-2 napig pedig mint ha normális ember lennék. Magam se tudom...

Lehet csak beképzelem az egészet.

+ ha valaki viccből mond valamit komolyan veszem. Zárkozott is vagyok, tömeget se szeretem. Ez van.

2022. szept. 12. 13:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez csak szorongásnak tűnik.
2022. szept. 12. 14:41
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem skizofrénia, ez inkább szociális fóbiának tűnik szerintem.
2022. szept. 13. 18:38
 13/18 A kérdező kommentje:
Tüneteim alapján olyan, mint ha borderline személyiségzavarom venne. Elég komplikált eset vagyok, így saját szemszögömből.
2022. szept. 14. 17:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne diagnosztizáld magadat, nagyon sok betegség hasonló, nem látod magadat külső szemmel, ehhez kell a szakember.
2022. szept. 14. 21:36
 15/18 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem csak szorongás.
2022. szept. 15. 14:04
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi alapján hiszed magadat Borderline-nek is?
2022. szept. 15. 14:38
 17/18 A kérdező kommentje:
Tünetek 80%-a illik rám. Amit olvastam róla.
2022. szept. 15. 15:02
 18/18 A kérdező kommentje:
Bár igazatok van. Lehet én reagáltam túl. Sztem is csak szorongás. Pont ezért is írtam ki, hogy megtudjam itt mit írnak. Dokihoz felesleges mennem, ha szorongás magamtól leküzdöm. Köszi a tippeket.
2022. szept. 15. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!