Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Xanaxot hány dbot és mennyi...

Xanaxot hány dbot és mennyi ideig lehet szedni?

Figyelt kérdés
2022. szept. 8. 21:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
66%

Én is azt gondolom, hogy a legjobb, ha valakinek nem szükséges szednie, terápia vagy más gyógyszer beválik. Vagy csak rövid ideig szükséges, pl amíg hatni kezd egy antidepi.

De sajnos vannak olyan esetek is, amikor ahhoz túl erős a szorongása valakinek, hogy ne kezeljék, de nincs más gyógyszer, ami hatna rá, akkor jobb szedni. Ilyenkor is fontos keresni más megoldást, hogy ne kelljen folyton emelni mert nem hat elég jól.

Velük mit lehet nyugtató nélkül kezdeni?

Vannak, akiknek hosszú távon sem kell magasra emelni és van hatása. Vagy hatásgyengülésnél másik szerre váltani. Később akár vissza. Amikor már gyenge volt a Frontin, kaptam Rivót. Amikor az nem hatott jól, kaptam Frontint. A másik szernél volt kereszttolerancia, de nem 100%-os. Olyanok is vannak, akiknek minden bajuk van másikra váltáskor, másnak viszont segítség.

2022. szept. 9. 22:31
 22/25 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem a tegnap esti Frontinnak ma délután nem lehet hatása. Max placebóhatás.
2022. szept. 9. 22:32
 23/25 anonim ***** válasza:
49%

"Én arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy nem mindenki szívja meg, ha szedi. Van akinél több a haszna, mint amennyi gondot okoz eserleg elhagyni, ha már nem szükséges."

Ezzel egyetértek, viszont minden esetben orvosnak kell dönteni az egészről, hogy egyáltalán javasolja e és mennyit.

2022. szept. 9. 22:33
 24/25 anonim ***** válasza:
66%

Ez igaz. Más kérdés, hogy vannak olyan szakorvosok, akik engednek beleszólást egy határon belül a betegnek, akár emelésről van szó, akár csökkentésről/elhagyásról.

Sokan a leszokáshoz sem adnak konkrét utasítást. Pl mennyivel legyen csökkentve, hány napig.

Nekem sosem volt ilyen fix leszokási menetrendem.

Emelést is engedett, amikor kértem.

De vannak más orvosok is. Elmondja a beteg hogy van és konkrét adagot ad meg, amibe a beteg nemigen szólhat bele.

2022. szept. 9. 22:40
 25/25 A kérdező kommentje:
3 napja vettem be éhgyomorra és alacsony vérnyomásra. Azóta a pulzusom 2 kávé után sem éri el a 60-at. De legalább lenyugtatott az biztos.
2022. szept. 11. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!