Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valami ötlet a hipochondria...

Valami ötlet a hipochondria leküzdésére?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy problémám kb egy kicsivel több mint egy hónapja tart. Állandóan attól félek, hogy rákom van és mindig más fajta rákot “diagnosztizálok” magamon. Mind ez úgy kezdődött hogy másfél hónapja rosszul lettem éjszaka (magas vérnyomás légszomj) és egyből arra következtettem, hogy biztos valami rákom van. Voltam is egy vérvételen ami jó eredményt mutatott és az meg is nyugtatott egy időre… Azóta pszichológushoz is elmentem már két alkalommal voltam, de mindig brutálisan szorongok, félve nézem meg a székletem meg minden kis apró panasz pánikot kelt bennem és borzasztóan szenvedek. Valakinek akinek volt ilyen, az elmesélné, hogyan küzdötte le ezt a mentális betegséget?

2022. szept. 3. 17:39
 1/2 anonim ***** válasza:
48%
ja! Ne riánylj annyit.
2022. szept. 3. 17:47
 2/2 anonim ***** válasza:
53%
A pszichológus segítségével majd szép lassan kigyógyulsz. Egy többéves önbizalomhiányos szorongást nem lehet varázsütésre eltüntetni. Az okok feltárása, tudatosítása felgyorsítja a kilábalást. Foglald el magadat társasággal, változatos élvezetes programokkal, kirándulással, művészi alkotással, kertészkedéssel (ha van), vidám könyvekkel, tánccal, sporttal.
2022. szept. 3. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!