Hipochondriát mi válthatja ki?
Figyelt kérdés
2022. aug. 25. 08:08
1/7 anonim válasza:
Pl. betegségekről való olvasás, tanulás. Közeli családtagok, barátok, ismerősök betegségei, panaszkodása.
2/7 anonim válasza:
Annyit hozzátennék az elsőhöz, hogy kell hozzá egy alapból szorongó lelki alkat is.
3/7 anonim válasza:
A hipochondria nem egy betegség, hanem tünete valamilyen betegségnek.
Szorongásos zavar, OCD, hisztrionikus személyiségzavar esetében gyakori tünet a hipochondria.
4/7 anonim válasza:
Nekem a generalizált szorongásom csapott át hipochondriába. Nyilván nem segített az sem, hogy eü-hallgató vagyok és sokat tanulok betegségekről. De inkább az alap szorongásom váltotta ki, mivel 1 éve még semmi bajom nem volt ezen a téren.
5/7 anonim válasza:
3m nem éppen. Nekem semmi ily3n bajom nem volt. Egy súlyos betegség és az azzal járó fizikai és lelki szenvedés váltotta ki. Korábban sosem féltem semmitől, nem gondoltam hogy komoly bajom lehet.
6/7 anonim válasza:
Leírom, nekem mi váltotta ki.
Anyám hipochonder, gyerekként mindennapos téma volt otthon a betegségek, ezek tünetei, új betegségek, panaszkodás, gyakori szófordulat, amitől ma is ptsd-m van a “mi volt az orvosnál/ mit mondott az orvos). Minden_egyes_nap.
Emiatt erősen szorongó lettem, még én is próbálom felfedezni magamban, hogy ez két külön dolog vagy melyik volt előbb.
7/7 anonim válasza:
Ezek szerint egyéni minek mitől lesz. Általánosságban igaz hogy az ember attól fél ami már megtörtént vele vagy annyit hallott róla hogy el tudja képzelni hogy megtörténhet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!