Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért blokkolok le tehetlenségig?

Miért blokkolok le tehetlenségig?

Figyelt kérdés

Egyrészt tartok ettől, mert nem voltam még ilyen helyzetben ahol ilyen szintű megpróbáltatásra lenne szükség, de egyszerűen félek attól, hogy félek.

Vagyis nem magától a megilyedéstől félek, ha nem eddig álomomban vagy alvás közeli helyzetben volt olyan, hogy megilyedtem valamitől és annyira leblokkoltam, hogy nem tudtam mozogni. Ütni akartam vagy a számat kinyitni, megszólalni, beszólni, de nem tudtam. Mintha a testembe ragadtam volna és tehetetlen lettem volna, pedig mentálisan nem féltem, sőt képes lettem volna fellépni agresszívan, de nem tudtam irányítani a testemet. Nem tudtam kimondani amit kiakarok, az első szó után abbahagytam és erőlködtem belül, hogy kimondjam vagy megtegyem a mozgást amit szeretnék, de nem ment. Egyszerűen fizikailag képtelen voltam, akárhogy erőlködtem odabent, mintha belettem volna zárva a testembe és nem tehetem semmit. Tehetetlennek éreztem magam, amitől megilyedtem.

Tartok attól, hogy ez a valóságban is megtörténhet velem, ha valami olyan helyzet áll fent.

Ez mitől lehet?

2022. szept. 1. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Akkor most megnyugtatlak: teljesen biztos, hogy nem fogsz "megilyedni".

Hogy megijedsz-e, az más kérdés.

2022. szept. 1. 22:10
 2/3 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy j, de nem szakdolgozatot írok, így pedig kényelmesebb nem átolvasni. Csak rohanva leírni

A magyar mentalitás meg tükröződik rólad kedves első válaszoló. Átléphetnél egy szintet mert a passzív agresszív mocskolódásból nem leszel felsőbbrendűbb aminek most érezheted magad. Ha látod pedig kímélj meg a "szó se volt ilyenről" kezdetű monológgal.

2022. szept. 1. 22:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz, de ha elalvás előtt vagy ébredés után tapasztalsz olyat, hogy megrémülsz valamitől és nem tudsz megmozdulni, azt alvási bénulásnak vagy alvásparalízisnek hívják. Ez egy ijesztő jelenség, de egyénként ártalmatlan. A tested félig alvás és ébrenlét között ingadozik, az agyad ébren van, a tested viszont nem. Ilyenkor előfordul, hogy rémálmot látsz, amitől megijedsz, de az agyad meg van keveredve és nem tud üzenni a testednek, hogy ébredjen fel. Nekem is volt már többször ilyen, nagyon rossz, de pár másodperc alatt elmúlik. A valóságban ez nem fog megtörténni, nem kell ettől félni. :) Egyébként általában stressztől szokott lenni, ha gyakran előfordul és úgy érzed, hogy felborítja az életviteledet, akkor már mondhatjuk alvászavarnak, és akkor érdemes felkeresni vele egy pszichológust.
2022. szept. 2. 11:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!