Hány hét múlva kezdett el nektek hatni az antidepresszáns?

Nekem úgy működött a dolog, hogy észre se vettem, hogy hatni kezdett, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy tök jól vagyok. Szerintem 1-2 hónap eltelhetett, mire ez tudatosult bennem, de biztos vagyok benne, hogy már bőven előtte is hatott. 2 hét kell neki általában, és ha jól emlékszem azt szokták mondani, hogy ha 3 hónap után sem érzel változást, akkor biztos váltani kell gyógyszert.
Én szorongásra szedem.

Attól függ, melyik. :) Az escitalopram nagyon sokára, 6 hét után kezd hatni általában. Én nem is igazán éreztem hatását, csak amikor 3 hónap után abbahagytam, mondván, hogy "hát ez nem hat". Na akkor rájöttem, hogy jó volt az, csak nem eléggé. (Ezt kétszer is eljátszottam pár év különbséggel.)
Az elontril 6 nap után hatott és nagyon jó is volt, de fél év után hatását veszítette.
Emlékeim szerint még a duloxetin is használt, elég hamar, talán 1 hét-10 nap (?) után, de azt is abbahagytam, mert volt egy olyan mellékhatása, amit akkor nem viseltem el. (Most elviselném.)

Szerintem úgy 3 hónap volt mire teljesen faszán lettem.
Escitalopram
Depresszióra
Nekem bevált.

Hár én jól le lettem pontozva. 😂😂😂 Pedig a pszichiátereim is mondták, h az escitalopram sokára, az elontril NAGYON hamar fog hatni. (Két különböző orvos írta fel a két gyógyszert.)
4-es voltam

Én már csak sírva röhögök az egészen. Kipróbáltam 7 féle antidepit, van tapasztalatom bőven. Bármit írok, le vagyok pontozva. Pedig tényleg saját tapasztalatot írok le, ill. h orvos mit mondott.
Na jó, pont lesz.rom. 😂😂
4-es, 7-es voltam

9
Nnnna látod, ez nem jutott eszembe, pedig simán lehet. 😂😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!