Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Magán pszichiáternél mit...

Magán pszichiáternél mit lehet csinálni 50 percig?

Figyelt kérdés

Jelenleg SZTK-ás pszichiáterem van, de már tudnék menni magánhoz is aki régebben kezelt kórházban csak másik városban van.

Egy ülés abból áll hogy megkérdezi hogy vagyok aztán felírja a gyógyszereket.Az egész kb 10 perc.

Az lenne a kérdés hogy 50 percig mit tud csinálni ? Beszélgetünk ? Vagy pszichoterápiát tart?

2022. aug. 31. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Minden páciens egyedi eset, ezért nem lehet pontosan tudni, hogy mi lesz a pontos "forgatókönyv". Valószínűleg kíváncsi lesz első körben a tünetekre, általában a körülményekre, az előző kezelésekre, a páciens véleményére az esettel kapcsolatban. Magánpszichológusnál nem jellemző, hogy gyorsan végezni akarna a beteggel, és esete válogatja, hogy kell-e egyáltalán gyógyszeres kezelés.
2022. aug. 31. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
6%
Magánpszichológus nem is adhat gyógyszert. De jól írta le az előző a menetet. nekem első alkalom fél óra volt, felmért, aztán mentem 1 órás beszélgetésre.
2022. aug. 31. 15:05
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
A pszichiáter orvos ezáltal tud téged gyógyszerrel kezelni. De jelenleg az én SZTK-s orvosom van hogy beszélünk 1-1.5 órát ilyen 1-2 havi alkalommal meg majdnem minden héten, vagy második héten telefonon egy 20-30 percet mit tapasztalok hogy vagyok stb. Sajnos sok olyan doki van aki 5-10 és mehetsz típusú SZTK-ban meg főleg. Szóval az az 50 perc valószínűleg hasonló beszélgetés lesz, mint a pszichológusnál csak ő akár gyógyszer szempontból, és tanulmányok által megközelíti miket érzel. Sok sikert jobbulást!
2022. aug. 31. 16:41
 4/6 anonim ***** válasza:
31%

1-es, 2-es

A kérdező magán pszichiáterről kérdezett, nem magán pszichológusról.

3-as

Nem kételkedem, de sztk-s áterrel havi 1 x 1,5 óra PLUSZ heti 1 x 20 perc???? Hogy lehet ez?

A kérdésre szgépnél ülve majd vàlaszolok.

2022. szept. 3. 16:07
 5/6 anonim ***** válasza:
31%

Szóval ahogy ígértem.

Jártam magán pszichiáterekhez, többhöz is. Két típus van, de először az első alkalmat írom le, ami mindkét típusnál ugyanolyan lesz valószínűleg.

Tehát türelmesen meghallgat első alkalommal, alaposan kikérdez, több idő jut rád nyilván, mint sztk-ban, ahol az első alkalom is lehet, hogy csak fél óra (mondjuk én amikor először voltam sztk-ban, akkor min. egy óra volt, ha nem több). Aztán javaslatot tesz, hogy milyen gyógyszert adna ill. milyen terápiát javasolna. Ha már szedsz gyógyszert, hogy szerinte jó-e vagy sem. Ha nem, akkor mi mást lehetne helyette.

Az első típus a továbbiakban azt fogja csinálni, hogy az első 10-20 percben megkérdi, hogy mi van a gyógyszerekkel, mit tapasztalsz. Majd elkezd némi terápiát csinálni, tehát kérdezget a családodról, a párodról, a munkahelyedről, a fő problémáidról. Itt az a gond, hogy baromira kevés lesz a maradék kb. fél óra, főleg, mivel ez csak havi egyszer lesz.

A második típus csak az első lépést csinálja végig (az első 10-20 percben megkérdi, hogy mi van a gyógyszerekkel, mit tapasztalsz). Utána "elenged". Tehát mehetsz. Nem kérdezget a dolgaidról, azt a terapeutának hagyja, akihez heti egy alkalommal jársz (feltéve, hogy jársz).

Véleményem szerint SOKKAL JOBB a második típus. Nálam az első típusba tartozóak csak ástak egy gödröt, de nem maradt már idő arra, hogy ezzel a gödörrel érdemben foglalkozzunk is. (Havi 1 beszélgetés nem terápia, a terápia heti 1x van minimum.)

Tehát én már olyan magán pszichiáterhez soha többé nem akarok (fogok) járni, aki az első típusba tartozik.

4-es voltam

2022. szept. 3. 20:25
 6/6 anonim ***** válasza:
48%
Bármivel megy 1 ember, 99 százalékban recepttel jön ki. Ezzel le van tudva.
2023. aug. 24. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!