Állítólag szülés utáni depresszióm van. Mit fog velem csinálni a pszichiáter, és mit fog velem csinálni a gyógyszer?
Voltam pszichológusnál, aki tovább küldött a pszichiáterhez, akihez ma fogok menni. Azt mondta, hogy nagy valószínűséggel gyógyszert fog felírni.
Az a problémám, hogy megbántam az egészet, nem szeretem a gyerekem és öngyilkossági gondolataim vannak.
Az orvos mégis mit fog csinalni? Átmossa az agyam, hogy szeressem a gyerekem vagy mi? A gyógyszer le fog szedálni?
Beszélgetni fog veled és antidepresszánst fog felírni. Nem fogja átmosni az agyadat, de a beszélgetés szépen lassan kideríti, hogy valóban megbántad e a gyereket vagy csupán a depresszió dolgozik ennyire. De ehhez az kell, hogy őszintén válaszolj mindenre még akkor is, ha szégyenkezel magad is a gondolataid miatt.
Egyedülálló anya vagy amugy?
A pszichiáter gyógyszert ír fel, amivel jól lehet harcolni a szülés utáni depresszió ellen.
Illetve beszélget veled kicsit, amiből megállapítja azt hogy orvosi szempontból hogy vagy, és mire van szükséged gyógyszer és terápia tekintetében.
A pszichológussal hosszabb beszélgetés történik. Ő így kezel, tanácsot adhat, megállapítja hogy mi van veled és segít ebben.
Nem beszéli beléd, hogy szeresd a gyereket.
Meglehet hogy azt nézitek meg, hogy ez miért alakult ki és mit lehet tenni.
Ez egy folyamat. Ne 50 perctől várj csodát. Az ilyesmi változásokhoz idő kell. Sőt, a pszichológussal való összecsiszolódáshoz is kell idő, míg mindketten rájöttök hogy hogyan tudtok együtt dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!