Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, belekezdjek...

Mit csináljak, belekezdjek így egyáltalán?

Figyelt kérdés
2 év kihagyás után, érettségi után egyetemre jelentkeztem, készültem, újból érettségiztem, tervekkel, célokkal. Viszont 1-2 hónapja olyan letargia lett rajtam úrrá, hogy az valami hihetetlen. Előtte is volt, de nem ilyen szinten. Fog ez nekem menni, ha nem, akkor hogy fogok tudni utána ránézni bármire, ami kapcsolatos az egyetemmel, esetleg visszaköszön a hétköznapokban. A múltban is elég sok trauma ért, iskola, család, stb. Nem tudom mi lehet, de sikerült valamit megmozdítanom magammal kapcsolatban, aztán mégis úgy élem meg, mintha börtönbe mennék. Érdemes beiratkozni, vagy keressek pszichológust, munka mellett.
2022. aug. 30. 16:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A kettő mért zárja ki egymást? Beiratkozol, dolgozol, pszichológushoz mész.
2022. aug. 30. 16:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg lehetőséged van:

- Tanulsz+dolgozol+ terápiába mész.

- Ha tetszik a szak, de most mégsem tanulnál, nyugodtan bejelentheted, hogy halasztasz, majd jövőre eldöntöd. Dolgozol+terápia.

- De ha nem megfelelő szakot választottál, nem tetszik mégsem, akkor engedd el az idén, menj dolgozni, látni, tapasztalni, és februárban jelentkezz újra. Még ekkor is bejelentheted a halasztást és ha jobb lesz a felvételid jövőre, akkor azt kezded el. A terápia ekkor is ajánlott.

Hosszú még az életed, sok kanyar belefér. Ma nincsenek egyenes karrierutak, főleg így az elején bolyong az ifjúság. Nyugati fiatalok akár még egyéves kalandozásra is mennek az egyetem előtt vagy közben, akár külföldre vagy a szüleiktől távol, valahol valamit dolgoznak és ezáltal nőnek fel.

(Mondom ezt egy olyan egyetemista fiatalember anyukájaként, aki nagyon megszenvedte az utóbbi két évet a depresszióval. Nagyon megértem a mostani fiatal felnőtteket, ezzel a sok bizonytalansággal, ami csak felfokozza az életkorból adódó változásokat, nagyon nehéz lehet. Főleg ha nincs egy támogató családi háttér. Van viszont egy csomó irreális és mítosz jellegű elvárás, aminek nem tud mindenki megfelelni és valószínűleg nincs is értelme.)

2022. aug. 30. 17:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy bagatell probléma, kicsit leterheltem magam az elmúlt években a munkavilágában is, volt egy bunkó főnököm, aki ugyancsak rátett, talán ezért félek az egyetemtől. Az is tény, hogy semmi vitamint nem szedek, mozogni se mozgok sokat.
2022. aug. 30. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!