Borderline személyiségzavarból van esély a felépülésre?
Gyermekem (nagykorú már)súlyos beteg.Borderline személyiségzavart állapítottak meg nála. (Tudom ez nem betegség,de a család annak éli meg.)Többször akart már öngyilkos lenni,súlyos alkoholista.Kezelésére pszichológust nem találok,mert nem értenek hozzá,senki nem vállalja.Azt mondják ilyen betegeket intézményben kell kezelni.Írtam több pszichoterápiás állami intézménynek,akik azért nem akarják fogadni,mert alkoholista és először abból gyógyuljon ki.Az alkoholt meg pont a személyiségzavara miatt fogyasztja,mert állandóan depressziós és ürességérzése van,nincsenek motivációi,gyengének érzi magát.Nem tudom mitévő legyek.Év eleje óta durvult el a helyzet,addig nem tunt fel,hogy baj lenne.Aztán hetek alatt jöttek elő a problémák,de egyre durvabbak.
(Trollok kíméljenek,nem kérek olyan "okoskodó"hozzászólásokat,hogy a családi nevelés,meg biztos én vagyok az oka.)
Elolvastam ezt az egészet,én is Borderline sz.z.os vagyok.
Nem vagyok függő, 2x voltam SOTE pszichoterápiás osztályon.
Nagyon jó, csak ajánlani tudom, viszont előirás, hogy alkoholista nem mehet.
Viszont, ha nincs belátása, esélytelen a terápia is, olyanon nem lehet segiteni aki Ő maga nem AKARJA!!!!!!!
Addig esélytelen.
Fel kellene fognia hogy, káros saját magára, és igen is,többet vár az élettől mint hogy alkoholizáljon, de ameddig ő ezzel nincs tisztában............. Addig nem is lehet.
Ha már Önmaga elkezd járni, rendszeresen pszichológushoz mert zavarja a saját függősége, akkor lehet változást elérni, de ameddig ezzel él, nem.
Én nem vagyok függő szerencsére, nekem traumák miatt alakult ki, de van mikor a szülőtől átvett rossz viselkedési sémák is okozhatják. Önmagában akkor is kevés.
"A cxsalád annak éli meg?"
Ezalatt pontosan mit értesz?
Borderline személyiségzavar, önmagának a betegnek is nagyon nehéz, sőt nehezebb.....
Nem birom az egyedüllétet mindig szükségem van valakire, mert belül magányos vagyok.
Olyan vagyok érzelmileg mint egy megrekedt 4 éves.
Sajnos így van, de terápiával sokmindent lehet javítani rajta!!!!
Szurkolok!
Mindig állj mellette, és szeresd, érezze magát biztonságban melletted!!!
Fontos hogy ne minősitsd!
25/L
12. válaszoló vagyok.
Számomra annyira hihetetlen ez, egy anya nem tud elbeszélgetni ennyire a gyerekével, hogy ez nem megoldás a problémára?
És hagyja, hogy ezt tegye magával a gyereke?!
Eddig hol voltál az életében, ha ehhez folyamodik minden nap?
Bocsi, de nem nagyon törődhettél vele......
Bármennyire is fáj....
A Borderline kialakulásához, igen is a környezet sokat hozzátesz...
+ egy alap személyiség kell hozzá....
De önmagában senki nem lesz csak úgy a semmiből borderline!!!!
A Borderline nem személyiségzavar, hanem egy állapot, tehát nem betegség. Amit nem kell kezelni. Mert az ember dönti el, milyen is szeretne maradni.
Minden a fejedben döntődik el, hogy mit akarsz.
Minden döntés kérdése.
Van aki úgy dönt, aki még inkább letér inkább az útról, vagy próbál a helyes útra térni.
15. válaszoló vagyok.
Istenem...... 16.válaszoló, nagyon okos lehetsz látszik.... Akkor ugyan miért nevezik : Érzelmileg labilis személyiségzavarnak, ha nem személyiségzavar?!
Micsoda logikád van....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!