Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline személyiségzavarból...

Borderline személyiségzavarból van esély a felépülésre?

Figyelt kérdés

Gyermekem (nagykorú már)súlyos beteg.Borderline személyiségzavart állapítottak meg nála. (Tudom ez nem betegség,de a család annak éli meg.)Többször akart már öngyilkos lenni,súlyos alkoholista.Kezelésére pszichológust nem találok,mert nem értenek hozzá,senki nem vállalja.Azt mondják ilyen betegeket intézményben kell kezelni.Írtam több pszichoterápiás állami intézménynek,akik azért nem akarják fogadni,mert alkoholista és először abból gyógyuljon ki.Az alkoholt meg pont a személyiségzavara miatt fogyasztja,mert állandóan depressziós és ürességérzése van,nincsenek motivációi,gyengének érzi magát.Nem tudom mitévő legyek.Év eleje óta durvult el a helyzet,addig nem tunt fel,hogy baj lenne.Aztán hetek alatt jöttek elő a problémák,de egyre durvabbak.

(Trollok kíméljenek,nem kérek olyan "okoskodó"hozzászólásokat,hogy a családi nevelés,meg biztos én vagyok az oka.)

2022. aug. 22. 13:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nekem Nap-kör vált be. Érdemes kivárni a sort. Addig máshova menni. Régen Nap-körben nem volt várólista. Akkor kezdtem.
2022. aug. 23. 14:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam ezt az egészet,én is Borderline sz.z.os vagyok.

Nem vagyok függő, 2x voltam SOTE pszichoterápiás osztályon.

Nagyon jó, csak ajánlani tudom, viszont előirás, hogy alkoholista nem mehet.

Viszont, ha nincs belátása, esélytelen a terápia is, olyanon nem lehet segiteni aki Ő maga nem AKARJA!!!!!!!

Addig esélytelen.

Fel kellene fognia hogy, káros saját magára, és igen is,többet vár az élettől mint hogy alkoholizáljon, de ameddig ő ezzel nincs tisztában............. Addig nem is lehet.

Ha már Önmaga elkezd járni, rendszeresen pszichológushoz mert zavarja a saját függősége, akkor lehet változást elérni, de ameddig ezzel él, nem.

Én nem vagyok függő szerencsére, nekem traumák miatt alakult ki, de van mikor a szülőtől átvett rossz viselkedési sémák is okozhatják. Önmagában akkor is kevés.

"A cxsalád annak éli meg?"

Ezalatt pontosan mit értesz?

Borderline személyiségzavar, önmagának a betegnek is nagyon nehéz, sőt nehezebb.....

Nem birom az egyedüllétet mindig szükségem van valakire, mert belül magányos vagyok.

Olyan vagyok érzelmileg mint egy megrekedt 4 éves.

Sajnos így van, de terápiával sokmindent lehet javítani rajta!!!!

Szurkolok!

Mindig állj mellette, és szeresd, érezze magát biztonságban melletted!!!

Fontos hogy ne minősitsd!

25/L

2022. aug. 25. 18:21
 13/22 A kérdező kommentje:
Sajnos nem akar addiktológiai kezelésre menni.Nem akar 3 hónapot bezártságban tölteni.Viszont itthon csak iszik reggeltől estig.Minden nap megígéri mostantól nem iszik,de sajnos a nap végére ez csak ígéret marad...
2022. aug. 25. 21:34
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Hát akkor imádkozz sokat vagy vidd el őt is templomba, mert ezen már csak az Isten segíthet így.
2022. aug. 25. 21:41
 15/22 anonim ***** válasza:
71%

12. válaszoló vagyok.

Számomra annyira hihetetlen ez, egy anya nem tud elbeszélgetni ennyire a gyerekével, hogy ez nem megoldás a problémára?

És hagyja, hogy ezt tegye magával a gyereke?!

Eddig hol voltál az életében, ha ehhez folyamodik minden nap?

Bocsi, de nem nagyon törődhettél vele......

Bármennyire is fáj....

A Borderline kialakulásához, igen is a környezet sokat hozzátesz...

+ egy alap személyiség kell hozzá....

De önmagában senki nem lesz csak úgy a semmiből borderline!!!!

2022. aug. 26. 21:00
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

A Borderline nem személyiségzavar, hanem egy állapot, tehát nem betegség. Amit nem kell kezelni. Mert az ember dönti el, milyen is szeretne maradni.

Minden a fejedben döntődik el, hogy mit akarsz.

Minden döntés kérdése.

Van aki úgy dönt, aki még inkább letér inkább az útról, vagy próbál a helyes útra térni.

2022. aug. 27. 19:24
 17/22 A kérdező kommentje:
12 ill.15.válaszoló.Én mindig mellette voltam,nem hibaztatom magam,mert segítettem a tanulásban,anyagilag,amire szüksége volt egy iskolás lánynak megvettem.Ha nem ment a tanulas valamiben, fogadtam tanárt neki.Ha beteg volt ott aludtam vele egy szobában és vigyázztam rá.Mi nem olyan szülők vagyunk,aminek gondolsz.De amikor jött a kamaszkor,titkolózni kezdett.Eljárogatott szórakozni.Ott iszogatott a barátaival,de akkor csak hétvégente.De betudtam annak,hogy a mai 17 évesek már megkóstolják az.alkoholt.Az örökös tiltás sem megoldás,nem zárhatok be a házba egy gyereket,hogy ne menjen barátkozni.Én mindig figyelmeztettem az alkohol,drogok káros hatásaira.(Kiskoruk óta egészségnevelést tartottam idönként),azt gondoltam nálunk nem is fordulhat elő ilyen ezek utan,de nem tudok mindig a háta mögött lenni.Először zugivó volt, a testvére latta meg,hogy napközben iszogat otthon.Akkor leültem es beszeltem vele.(Egyébként is sokat beszélek vele minden nap.)Azutan mar nem merte hazahozni az italt,nehogy meglássuk,ezért hazafelé az iskolából vette meg.Az ételre adott zsebpénzt nem uzsonnára költötte,hanem italra hazafelé.(A kisebbik gyerekem teljesen rendben van és ő se érti miért lett alkoholista a nővére.Ő is nagyon sokat próbált beszélni vele).Kértem,hogy ne ítélkezzetek felettem,ha trehány szülő lennék,nem is írtam volna,hogy segítséget kérjek.Hányatott sorsban nevelkedett alkoholista szülők gyermekei nem jutnak ide.Nem értjuk mi sem,hogy jutottunk ide. Távolról könnyű ítélkezni,de mi szenvedünk.
2022. aug. 31. 08:19
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

15. válaszoló vagyok.

Istenem...... 16.válaszoló, nagyon okos lehetsz látszik.... Akkor ugyan miért nevezik : Érzelmileg labilis személyiségzavarnak, ha nem személyiségzavar?!

Micsoda logikád van....

2022. szept. 2. 18:56
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
Mindenre van esély.
2022. szept. 3. 19:54
 20/22 anonim ***** válasza:
Átérzem a problémát, de valószínűleg te is tisztában vagy vele, hogy amíg a lányodban nem születik meg az elhatározás, hogy tegyen magáért, addig nincs esély arra, hogy valaha normális élete legyen. A terápia csak azokon segít, akik együttműködőek és kitartóan küzdenek a gyógyulásért.
2022. szept. 6. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!