Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha képtelen...

Mit tegyek, ha képtelen vagyok feldolgozni ezt az egészet?

Figyelt kérdés

10 éves kapcsolatom ért véget kicsit több, mint egy éve. Sajnos a srácnak teljesen átadtam magam, érte éltem, ő meg totál kihasznált, megcsalt, minden rossznak elhordott a hátam mögött, azt mondta, hogy én csak egy megtűrt személy vagyok nála.

Én tudom magamról, hogy mindent megtettem, de sajnos a rossz gyerekkorom miatt rosszak a kötődési mintáim, túl sokáig ragaszkodtam hozzá.

Egyedül maradtam, a családom kicsi és nem összetartó, barátaim már sajnos nincsenek (részben az én hibámból).

Képtelen vagyok elmenni pszichológushoz vagy bármilyen szakemberhez, mert ha már beszélnem kell ezekről, gyomorgörcsöt kapok és rögtön elsírom magam. Időszakosan rámtör az öngyilkossági vágy, de a félelem és a bizonytalanság miatt el szoktam vetni az ötletet. Örömmel tölt el, ha a halálra gondolok, mert akkor megszűnne ez a földi pokol, amiben vagyok.

Szüleim nincsenek, apám sajnos 13 éves koromban meghalt, anyám pedig egy boszorkány, nem tartom vele a kapcsolatot.

Az a baj, hogy az életem változtatásához nincs elég lelki erőm, fáradt vagyok.

27n

2022. aug. 22. 10:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Rossz gyerekkor miatt rossz kötődési mintáid vannak. Túl sokáig ragaszkodtál. Csak érte éltél, az ún. "Favorite Person"-oddá vált. Nen tudsz barátságokat megtartani a saját hiáid miatt. Öngyilkosság gondolata. Úgy érzed egyedül vagy és így nem vagy képes semmire. Nem tudsz önálló lenni, mert nincs saját stabil identitásod, mástól függ, hogy ki vagy.

Nálam ugyanez szóról szóra. Borderline vagyok.

2022. aug. 22. 12:20
 12/14 A kérdező kommentje:

Megnéztem a tüneteket, beszámolókat emberektől, akik borderline-osak, és mintha a saját gondolataimat, érzéseimet olvastam volna. :(

11, szedsz rá gyógyszert, mennyi idő alatt diagnosztizálták?

2022. aug. 22. 13:07
 13/14 A kérdező kommentje:

Valójában ez nagyon nagyon sok mindenre választ adna az eddigi életemmel kapcsolatban. :/

Ez a kedvenc személy-szindróma is teljesen illik rám. Mióta nem vagyunk együtt, olyan mintha nem is léteznék, teljes ürességet érzek.

2022. aug. 22. 13:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Személyiségzavart terápiával gyógyítanak.

Egyébként szerintem beszámolók, meg érzések alapján, valamint mert "más laikus azt mondta és te is így érzed" szerintem ne diagnosztizáld magad borderline-nak.

2022. aug. 22. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!