Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ez ellen?

Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés
Már egy ideje, pontosabban több, mint másfél éve küzdök ocd-vel (obszesszív-kompulzív zavarral) és már a nyilvánosság előtt is csinálom már teljesen kikészülök tőle, tesóm vette észre legelőször, mert régen neki is volt ilyenje, ő beszélt róla és próbált segíteni, de nem tudott, csak egy keveset, viszont amikor nem csinálom pár napig a kényszeres cselekedeteimet akkor rámjön egy nagyon erős sírógörcs és nem tudom abba hagyni a remegést miután picit lenyugodtam és már nem sírok.. nagyon nehéz erről beszélni, mert hülyének néznek az emberek, legalábbis én nagyon úgy érzem..kérlek segítsetek valahogy, pszichológushoz nem nagyon merek elmenni, mert félek vagy gyógyszert ad (amit nem nagyon szeretnék) vagy csak hagyja, hogy kibeszéljem magamból ezt az egészet és valamit tanácsol amit eddig is tudtam vagy csináltam ez ellen..

#egészség #család #félelem #OCD #Obszesszívkompulzivzavat
2022. aug. 21. 18:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Pszichológus nem is adhat gyógyszert!!

Menj el és kérj tanacsot. Magától nem fog elmúlni...

2022. aug. 21. 18:21
 2/13 lilakomment86 válasza:
70%
Honnan tudod, hogy biztosan OCD? Mik a tünetek? AMúgy muszáj lesz a pszichológus, különben sehogy nem jössz rendbe...Ez egy olyan betegség amit nem lehet kigyógyítani csak a tüneteket kezelni és ehhez pszichológus kell, illetve gyógyszer. Tudom, mert nekem OCD-m van diagnosztizáltan, ördöki kör...én több éve szenvedek vele és magamtól sehogy nem sikerült leküzdeni.
2022. aug. 21. 18:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
"Pszichológushoz nem nagyon merek elmenni" - hát pedig nagyon merjél, ha nem akarod így leélni az egész életedet! A pszichológus nem ír gyógyszert, mert nem orvos, de tanácsot se ad, nem az a dolga. Megérjük még, hogy nem tévesztik össze ezt a két külön foglalkozást az emberek? De ha tényleg OCD-s vagy, akkor természetesen gyógyszerre is szükség lesz, teljesen függetlenül attól, hogy akarod-e vagy nem. A szorongásodat meg kell szüntetni.
2022. aug. 21. 18:29
 4/13 A kérdező kommentje:

2-es válaszolónak:

Hát pl arra gondolok, hogy egy adott személynek baja lesz, vagy nem siker egy dolog amire akkor gondolok, ha például nem csinálom ezt meg azt, konkrétabban úgy, hogy nem számolgatom, hogy hányszor pislogok, vagy visszanyúlok még vagy ötször, hogy fel meg lekapcsoljam a villanyt, vagy folyton kétszer nyelek, mert ha nem csinálom meg akkor baj lesz....ezek szoktak lenni meg még ezernyi apró kis dolog, ami nekem egyáltalán nem kis gond, mert nem tudok ezzel teljes életet élni

2022. aug. 21. 18:29
 5/13 anonim ***** válasza:
SSRI-vel lehet kezelni, bár nem mindenkinek, de vannak akiknek súlyos OCD-t is elmulaszt.
2022. aug. 21. 18:30
 6/13 anonim ***** válasza:
2022. aug. 21. 18:32
 7/13 lilakomment86 válasza:

vagy csak hagyja, hogy kibeszéljem magamból ezt az egészet és valamit tanácsol amit eddig is tudtam vagy csináltam ez ellen..

De honnan tudod hogy nem olyat tanácsol amit nem tudsz? ÉS ha olyat mond amit tudsz, lehet máshogy próbál majd ráviláígatni, ezért kéne menned, magadban persze hogy mindent "tudsz" de pszichológus jobban érz ehhez. És igen ki kell beszélned neki magad, mert amúgy senki nem fog helyre hozni, ha nem tudja min mész keresztül. Nem fog hülyének nézni, mert gondolj bele hány furábbnál furább alak fordul meg nála és az OCD semmivel se különb még ha mindenkinek másak a kompulziói illetve obzessziói, másnak nem kell erről beszélned, csak neki ő meg nem fog hülyének nézni. Amúgy valószínű tényleg OCD-s vagy de amúgy hogy gondoltad hogy jössz ki magadtól?

2022. aug. 21. 18:33
 8/13 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak azt gondoltam, hogy majd nem gondolok rá és elmúlik,de nem is értem, hogy hogy gondolhattam ezt..egyébként köszönöm a válaszaid ^^
2022. aug. 21. 18:39
 9/13 anonim válasza:
Hagyd abba a hisztit is meg az öndiagnózist is.
2022. aug. 21. 19:31
 10/13 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló, ebbe mi is a hiszti?? Ja és nem magamat diagnosztizáltam😊😊
2022. aug. 21. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!