Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok megnyílni?

Miért nem tudok megnyílni?

Figyelt kérdés

Évek óta küzdők depresszióval gyógyszereket szedek, orvoshoz járok rendszeresen...

Viszont az lenne a problémám, hogy nem tudok beszélni a szüleimmel a problémáimról arról ,hogy mi bánt pedig tudom, hogy megértőek valahogy mégis hatalmas nagy szorongást jelent számomra ,hogyha megkérdezik ,hogy vagyok lelkileg..

Belülről emésztenek a gondjaim viszont inkább bent tartom őket minthogy kimondjam őket nem tudom miért van ez így nálam..

A depresszióhoz van köze ennek a túlzott szorongásnak? Hogy győzhetném le ezt az érzést ,hogyan nyíljak meg feléjük ?

Voltak öngyilkossági kísérleteim voltam bent nem egyszer kórházba viszont ezt a folyamatos szorongást nem tudom legyőzni és újra vissza jönnek a rossz gondolataim..

Hogyan mondjam el a szüleimnek ,hogy nem vagyok jól ,de nagyon nem?

2022. aug. 18. 11:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha neked esetleg írás formájában könnyebben megy az, hogy megnyíljál, akkor írd ki magadból. Írhatsz esetleg a Szüleidnek egy levelet is, melyben kifejted a gondolataidat, majd szépen átadod neki. Becsüld meg, hogy ennyire megértőek, figyelnek Rád, mert szeretnek, törődnek Veled ezek szerint. Vezethetsz naplót is,mert attól talán megkönnyebbülsz, hogy kiírtad magadból, nem tartottad magadban a szorongásos gondolataidat.

Olvassál könyveket, amelyek segíthetnek Neked. Nem tudom, hogy jársz-e szakemberhez, de mindenképpen kérjél segítséget, hiszen egy kiváló pszichológus sokat tudna Neked abban segíteni, hogy miért vagy zárkózottabb. Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, nem tudok Rólad semmit, ezért csak ezzel a pár tippel tudok Neked szolgálni, hátha valamelyik segít egy kicsit is. :)

2022. aug. 18. 14:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz jársz vagy pszichiáterhez jársz? Egy pszichológusnál a sok beszélgetés csodákra képes és ezt természetesen egyhuzamban csinálhatod a pszichiáterhez járással is. Úgy tudom, hogy aki gyógyszeres kezelést kap és jár pszichológushoz, akkor a pszichológus felszokta venni a kapcsolatot a pszichiáterrel, így együtt tudnak dolgozni. A pszichiáterek általában csak felírják a gyógyszereket, ezért érdemes kiegészítened a pszichológus látogatásával is a kezelésedet, így biztos hatékonyabb lesz a terápia.

Gondolom azért írtál ide, mert szeretnél jobban lenni, és szerintem légy magadra büszke, hiszen megoldást keresel a problémádra, nem ülsz a fenekeden ölbe tett kézzel :) Dicséretes dolog, amit teszel :) Haladj szépen a célod felé és meglásd, hogy annyi erő rejlik beenned, amire nem is gondoltál volna, így minden megtett apró lépés is örömmel fog eltölteni. A szüleid támogatása példaértékű, támaszkodj rájuk nyugodtan, beszélgessél velük. Ha nem első nekifutásra megy a beszélgetés otthon, akkor esetleg elmehetnétek Anyukáddal vagy Apukáddal sétálni, kávézni, ebédelni és esetleg egy kis környezetváltozás során jobban "megeredne a nyelved". Kezdheted kis lépésekkel is, a lényeg az, hogy tudjanak a lelkedben zajló dolgokról, mert csak így tudnak Neked segíteni. A levél megírás jó ötlet volt az előző válaszolótól, próbáld ki :)

Nekik Te vagy a világon a legfontosabb,biztos, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekük boldog legyen. Sok sikert kívánok és azért jelentkezz majd, hogy hogy sikerült :)

2022. aug. 18. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!