Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha nem tudok...

Mit tegyek ha nem tudok megnyílni a pszichológusom előtt?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem tudok magamról beszélni. De semmit. Múltkor őt kérdezgettem hogy hogy érzi magát, és konkrétan észre sem vettem. Ösztönös volt. Így alig tud rólam valamit

2020. dec. 30. 16:11
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

..hmm esetleg gondold át magadban előbb, képzeld el magadban előbb egy beszélgetést, mire mit mondanál élesben.. illetve egy két őszinte fohász Istenhez is segítene szerintem, hogy segítsen..

valamint ne aggódj, reméld hogy minden jól alakul majd..

2020. dec. 30. 16:15
 2/6 anonim ***** válasza:
20%
Akkor minek költöd a pénzed ilyesmire?
2020. dec. 30. 16:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt gondolja, hogy ez magától megy, az nagyon téved :) Én is tévedtem. Hasonló kérdéseknél mindig leírtam, hogy én is azzal kezdtem az egész pszichológus-járást, hogy csak őszintén és mindent. Az elhatározás nagy volt, de amikor a tettek mezején ott álltam, akkor nagyon nehezen ment. Nálam a megnyílás a mai napig nehéz a magánéletem területén, míg a munkámmal kapcsolatban bármikor bármit elmondok. :) Óriási a kontraszt a két területen.

Kérdező, velem is történt hasonló, mint veled. Az egyik álmom elemzése során kijött valami olyasmi, hogy majd én rendet teszek a gondolataimban. A pszichológussal nevettünk is ezen, hogy micsoda üzeneteket kap az álmaimból. Majd több hónappal később valami olyat mondtam neki, hogy ezt majd otthon átgondolom, most hagyjuk, és majd legközelebb megbeszéljük. Amikor összeraktam ezt az álmommal, olyan lelkiismeret-furdalásom lett: hiszen a pszichológus csak segíteni akart a kérdéseivel, én meg hárítottam, hogy majd én megoldom. Legközelebb említettem ezt neki, meg bocsánatot kértem. Erre a válasz: ezt teljesen önkéntelenül teszem, nincs miért bocsánatot kérnem. Korábban is mondta már, hogy nagyon jók a hárító mechanizmusaim. :S Teljesen tudattalanul teszem ezeket.

Lassan 2 éve járok a pszichológusomhoz, és még mindig nem tudok mindent kimondani, de azért már jóval többet, mint korábban. Azt is hiszem, hogy jóval többet tud ezáltal rólam, mintha mindent elmondanék :)

Tehát a tanácsom: hagyj időt magadnak, feszegesd a határaid a kérdések esetén, és próbáld átlépni a határaid. Ha nem megy azonnal, majd megy később :) A pszichológusod ezt látja, nem fogja feladni :)

2020. dec. 30. 16:57
 4/6 anonim ***** válasza:
10%
Hidd el, nem fogja vizesre sírni a párnáját, mert te nem tudsz megnyílni. Attól ő még a járandóságát megkapja. Magaddal, vagyis a szüleiddel babrálsz csak ki.
2020. dec. 30. 17:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a pszichológusnak nincs olyan módszere, amivel eredményes lehet, érdemes másikat keresni. Nem Te vagy a hibás.
2020. dec. 30. 19:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Aki rendesen válaszolt, annak köszönöm!

#4, valószínű azért vagyok nála mert problémám. És így neki is nehezebb segíteni, hogy neki sem tudok megnyílni, ezért kérdezem, hátha valaki volt már hasonló helyzetben.

2020. dec. 30. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!