Mit lehet tenni, ha a régi és a mostani orvosom nem ért egyet minden diagnózisomban?
Kollégák az orvosok. A régihez is járok, amikor szabin a sajátom.
Az egyik szerint unipoláris, a másik szerint bipoláris a depresszióm.
Haramadikat nem tudok megkérdezni, ahhoz látnia kéne azt az állapotot, amit kevertnek vél a régi, de nemcsak 1x, hanem a lefutását is.
Felpörgést border is okozhat, de nem 0-24 órában megállás nélkül hónapokig. Nem kiborulás. Hadarás, felgyorsult mozgás, gondolatrohanás.
Borderes pörgésnél mindig van ok, valami gond, baj, konfliktus. Ilyenkor is hadarhatok.
A másik típusúnál gond vagy bármi felzaklató dolog nélkül is pörgök, ráadásul hónapokig.
Munkahelyen gond, mert nagyon súlyos figyelemzavart okoz a gondolatrohanás, olyan szintűt, ami miatt táppénz kell, hogy ne okozzak nagy galibát. Bonyolultabb szöveg értelmezése is nehéz ilyenkor. Tanulni is. (Súlyos depisen viszont tudok tanulni)
Meg lehet kérni őket, hogy boxolják le egymás között és veled csak az eredményt közöljék.
Megpróbálhatod valahogy eldönteni, melyiküknek higyj. (pl. pénzfeldobással)
Megkérdezheted a háziorvosodat, hogy neki mi a véleménye.
Melyiküknek vált be jobban a kezelése?
Kértem, hogy egyeztessenek. Egyeztetés után sem értenek egyet. Háziorvos ehhez nem ért.
Kezelésük szinte egyező.
Már abban sem értenek egyet, hogy a hanghallas hallucináció vagy disszociáció.
Más orvos 1-2 találkozás után nem tudna diagnosztizálni. Ahhoz látnia kell a pörgést, depressziót. Mindezt nem egyszer, hanem tartósan. Az is számít, hogy meddig tart.
Most kaptam pörgésre gyógyszert. Emellett lehet ki sem alakul később. Így nem is láthatja egy másik orvos.
Már nem zavar, hogy nem értenek egyet. Tünetet kezel az orvosom. Kezd jó lenni a beállításom.
Lamolep, Pregabalin, Tiapridal. Ezekkel nem pörgök. Pár napig még Eleniumot szedhetek.
Tiapridalból 3x100 mg szédülést okoz, illetve szerintem ez okozta. Felezni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!