Miért kérdezte meg a terapeutám, hogy felizgulok a verésre?
Az agyam eldobom… nem. Nem vagyok aberrált.
Váltsak szakembert?
Válts át inkább szakemberre minthogy ilyen bugrisokhoz járj a semmiért.
Az "orvos" nevét lehet tudni?
Én mondjuk kapásból visszakérdeztem volna, hogy mire gondol és mire alapozza?
Szerintem keress egy normális szakembert, aki segíteni is tud, nem csak megalázni.
A 6-os nagyon jól leírta. Ne aggódj nem gyanúsított meg a pszichológus azzal, hogy apád iránt érzel vonzalmat, egyáltalán nem utalt erre a kérdése. :D Gondolj erre úgy, hogy akinek egy egészséges apakép jutott gyerekként, ők ugyanazt a viselkedésminta iránt éreznek egy ilyen biztonságos kötődést, vonzalmat. A te esetedben meg egy bizonytalan kötődés társult az apaképhez és a viselkedéshez, aki abúzált, és ugyanazt a kapcsolatot nem is hogy keresed, de nem utasítod el ösztönösen, mert neked ez volt a normális.
Egyébként nincs azzal se gond, ha felizgat, ha vernek. :D Ezt egy egészséges kapcsolatban szexben meg lehet élni normális keretek között, úgy hogy bízol a másikban. Sokan vannak így, ehhez nem kell betegnek lenni.
Hülyén hangzik, de az ilyesfajta traumák valóban komoly változásokat hoznak. A tudatunk sokféleképpen dolgozhat fel egy ilyen sokkhatást, gyakori jelenség hogy az áldozat vagy egy életre megundorodik a bántalmazójához hasonló férfiaktól — vagy éppen hogy "megfordul a dolog", és közömbösíteni akarja a tudat a hatást azzal, hogy az átélt borzalmakat pozitív irányba igyekszik alakítani, amivel az áldozat éppen hogy vonzónak, pozitívnak kezdi látni a bántalmazóéhoz hasonló viselkedésmintákat -és személyiségjegyeket.
Így bármilyen bunkón és ostobán hangozhatott a terapeuta ezen kérdése, de teljesen érthetőek és szükségesek voltak ebben a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!