Egy pszichològus mennyire lehet közvetlen a pàciensével? Mik azok a megnyilvànulàsok, amikből arra lehet következtetni, hogy esetleg nem etikusan vezeti a terápiát?
A pàrom pàr hónapja az én ajànlàsomra keresett egy online terapeutàt.
Még hivatalosan nem praktizàl a nő, végzős az egyetemen.
Mondtam neki, hogy a lényeg, hogy megbìzzon benne, szimpatikus legyen a számára, akkor tud megnyìlni igazàn. Ez saját tapasztalat, volt màr két pszichològusom anno mikor problémáim voltak.
Nem igazán pedzegettem a témát, ő is csak ritkán mesélt ròla, ùgy tudtam hogy heti 1 alkalom van.
Nemrégen összeköltöztünk, mindketten össze-vissza járunk dolgozni. Ma másodjára volt, hogy a terápiája közepén értem haza, ilyenkor a hàlòba elvonul beszélgetni.
Màr a múltkor is feltűnt, hogy elég közvetlen hangnemben beszélget vele, nem hallgatòztam, csak mìg pakolàsztam a konyhàban,hallottam ezt-azt.
A saját életéből is megoszt a nő dolgokat, családi szinten , illetve sokat nevetgél. Meg olyan közvetlen a hangnem.
Ma viszont le kellett ülnöm a géphez dolgoznom, és meglepett, hogy olyan szinten röhögcsélt a terapeuta, mint egy nő, aki éppen flörtöl. Nem is figyeltem arra amiről beszélnek, mert maga a hangnem felcseszte az agyam. Nem képzelem be. Nekem is volt 2x terapiam, férfi és női terapeutàval, de ez nekem abszolút nem ilyen bensőséges, közvetlen volt. Ja és mint kiderült, ez a héten màr a 2.teràpia volt, holott a pàrom azt mondta, hogy ùgy érzi nem is kellene màr neki, mert azóta megoldòdtak azok a problémài. De a nő mindig kitalàl valamit, amivel ùjabb és ùjabb "problémàkat" talàl.
Egyszerűen van bennem egy női megérzés, hogy nem etikusan viselkedik a terapeuta.
De a pàrom is sztem érzi ezt a fajta közelséget tőle, ezért nem beszél ròla.
Mesélnétek ròla, hogy szerintetek mi fér bele a paciens-terapeuta egészséges viszonyba?
2es. Nem kamu kérdés.
Németországban élünk, és ez a csaj berkekben hirdeti magàt, olcsóbban dolgozik, mivel még nem végzett.
Azt nem tudom, hogy mennyire fér bele a személyeskedés, ilyen szintű bàjolgàs, nevetgélés?
Diploma nélkül nem igazán lehet terápiát folytatni.
"A saját életéből is megoszt a nő dolgokat, családi szinten"
Ez pl nem etikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!