Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichològus mennyire...

Egy pszichològus mennyire lehet közvetlen a pàciensével? Mik azok a megnyilvànulàsok, amikből arra lehet következtetni, hogy esetleg nem etikusan vezeti a terápiát?

Figyelt kérdés

A pàrom pàr hónapja az én ajànlàsomra keresett egy online terapeutàt.

Még hivatalosan nem praktizàl a nő, végzős az egyetemen.

Mondtam neki, hogy a lényeg, hogy megbìzzon benne, szimpatikus legyen a számára, akkor tud megnyìlni igazàn. Ez saját tapasztalat, volt màr két pszichològusom anno mikor problémáim voltak.

Nem igazán pedzegettem a témát, ő is csak ritkán mesélt ròla, ùgy tudtam hogy heti 1 alkalom van.

Nemrégen összeköltöztünk, mindketten össze-vissza járunk dolgozni. Ma másodjára volt, hogy a terápiája közepén értem haza, ilyenkor a hàlòba elvonul beszélgetni.

Màr a múltkor is feltűnt, hogy elég közvetlen hangnemben beszélget vele, nem hallgatòztam, csak mìg pakolàsztam a konyhàban,hallottam ezt-azt.

A saját életéből is megoszt a nő dolgokat, családi szinten , illetve sokat nevetgél. Meg olyan közvetlen a hangnem.

Ma viszont le kellett ülnöm a géphez dolgoznom, és meglepett, hogy olyan szinten röhögcsélt a terapeuta, mint egy nő, aki éppen flörtöl. Nem is figyeltem arra amiről beszélnek, mert maga a hangnem felcseszte az agyam. Nem képzelem be. Nekem is volt 2x terapiam, férfi és női terapeutàval, de ez nekem abszolút nem ilyen bensőséges, közvetlen volt. Ja és mint kiderült, ez a héten màr a 2.teràpia volt, holott a pàrom azt mondta, hogy ùgy érzi nem is kellene màr neki, mert azóta megoldòdtak azok a problémài. De a nő mindig kitalàl valamit, amivel ùjabb és ùjabb "problémàkat" talàl.

Egyszerűen van bennem egy női megérzés, hogy nem etikusan viselkedik a terapeuta.

De a pàrom is sztem érzi ezt a fajta közelséget tőle, ezért nem beszél ròla.

Mesélnétek ròla, hogy szerintetek mi fér bele a paciens-terapeuta egészséges viszonyba?

#terapeuta #Nem etikus viselkedés
2022. jún. 30. 20:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges hogy a terapeutanak tetszik a parod...
2022. jún. 30. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
Kamukérdés, de azért lehet róla beszélgetni. Diploma nélkül nem folytathat senki terápiát, úgyhogy csodálnám, ha valaki ilyen hirdetést megkockáztatna, sőt, még sima diplomás pszichológus esetén sem szabad hivatalosan terápiának hívni. A röhincsélés és locsogás nyilván nem fér bele, ez nem kérdés. Mint ahogy a távozni szándékozó kliens visszatartása se. Az ilyen párkapcsolat nem áll stabil lábakon.
2022. jún. 30. 20:52
 3/5 A kérdező kommentje:

2es. Nem kamu kérdés.

Németországban élünk, és ez a csaj berkekben hirdeti magàt, olcsóbban dolgozik, mivel még nem végzett.

Azt nem tudom, hogy mennyire fér bele a személyeskedés, ilyen szintű bàjolgàs, nevetgélés?

2022. jún. 30. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Egy-egy rövid nevetés belefér, de nem állandóan. És képzetlen, olcsó 'terapeutát' nem szabad választani, mert jó esetben kidobott pénz, rossz esetben árt.
2022. jún. 30. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Diploma nélkül nem igazán lehet terápiát folytatni.

"A saját életéből is megoszt a nő dolgokat, családi szinten"

Ez pl nem etikus.

2022. jún. 30. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!