Hogyan lehet segíteni egy nárcisztikus személyiségzavaros emberen? Egyáltalán lehet segíteni-megváltoztatni?
Figyelt kérdés
Ma döbbentem rá, hogy a testvéremnek ilyen személyiségzavara van, miután elolvastam ezt a cikket:
Gyakorlatilag minden egyes mondata igaz rá.
Arról viszont nem ír, hogy mi a megoldás. Gyógyítható? Tudok segíteni neki, hogy valahogy megoldja, tovább lépjen?
2022. aug. 7. 23:46
11/13 anonim válasza:
“Az a célja, hogy manipuláljon téged és ha nem talál rajtad fogást, akkor valamennyi időre nyugtod lehet.“
Olyan nincs, hogy egy nárcisztikus ne találjon rajtad fogást. Mindig lesz valami, amibe bele fog kötni, hogy leértékeljen. Ez nem azért van, mert veled lenne baj, hanem ő az állandóan elégedetlen és másokra vetíti ki.
12/13 anonim válasza:
Úgy értem, hogy nem talál fogást hogy nem lépsz bele a játszmába. Ezt nem biztos hogy jól meg tudom fogalmazni, de ha nincs interakció, akkor őt is megzavarja a dolog. Nekem sikerült elérjem párszor, hogy otthagyott a francba, mert nem adtam neki reakciót. Persze ezt csak akkor tudtam megtenni, amikor már idősebb voltam és rájöttem, hogy fél tőlem annyira, hogy nem merne megütni. Nyilván gyerekként összeszartam magamat tőle és csak reménykedtem hogy túlélem az interakciót.
13/13 anonim válasza:
Nem lehet, mert érzelem mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!