Szerintetek mennyire lehet kockázatos, ha nem szednék
gyógyszert a bipoláris-zavarra?
Figyelt kérdés
2015-ben, mikor külön mentem a páromtól, akkor egyszer kiborultam, mert a munkahelyi környezet sem volt elfogadható. Akkor került rá a papíromra, hogy bipoláris vagyok, de a teszt nem erősítette meg. Azóta lakóhelyet, környezetet változtattam, és történtek változások. Az orvosom szerint kockázatos lenne elhagynom, de én gyanítom, hogy a gyakori ínygyulladásomat, és a fogínysorvadásomat a gyógyszer okozza. Az ismerőseim, főnökeim szerint nem vagyok olyan eset, aki gyógyszerre szorul. Igaz nem orvosok, de mivel rehabos munkahelyen dolgozok, így több esettel találkoznak. Ti mit mondtok erre?
A tolerálhatatlan mellékhatása miatt kérném az orvost, hogy keressünk más gyógyszert. Szerintem bipoláris zavarral meg kell találni azt a megoldást, amire az orvos is nyugodtan igent mond.
2022. aug. 7. 15:38
2/18 anonim válasza:
7 éve egy hajánál fogva előrángatott alátámasztatlan diagnózis alapján szedsz gyógyszert? Haladéktalanul keress egy másik, mások által elismert orvost!
2022. aug. 7. 15:56
3/18 anonim válasza:
Nekem skizofréniám van, most hagyjuk el a gyógyszert.
Orvosa válogatja hogy mennyire tolja a gyógyszert, meg persze a betegség egyénfüggő, más tünetekkel.
2022. aug. 7. 16:08
4/18 anonim válasza:
Skizofréniával nem lehet abbahagyni a gyógyszert.
2022. aug. 7. 16:10
5/18 anonim válasza:
Mégis elhagyom orvos mellett :D
Nem vagyok a spertrumon nagyon bent, enyhe hanghallásom volt 2 éve, ez az egy epizódom volt csak.
2022. aug. 7. 16:12
6/18 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy nem kötelezhetnek gyógyszerszedésre, ha nem vagyok agresszív, és közveszélyes.
Az a beszállítás is úgy történt, hogy közmunkán dolgoztam, ahol kiborítottak a kollégák, és ittam gyógyszerre. Most nem csinálnék ilyet.
2022. aug. 7. 16:52
7/18 anonim válasza:
Hogyhogy 7 évig nem ébredtél fel? Meg az orvosod se. Mire alapozták ezt a diagnózist? Akkor mondtad, hogy gyógyszerre ittál?
2022. aug. 7. 16:55
8/18 A kérdező kommentje:
Most néztem vissza a zárójelentésem. Annyit ír, hogy enyhe depresszió mutatkozik. Viselkedésben mániás fennhangoltság mutatkozik, amit a táblákra történő asszociációk, és tesztek nem erősítenek meg.
Dühkitöréseim, és indulatkitöréseim, szélsőséges hullámzások nem is voltak.
2022. aug. 7. 17:06
9/18 anonim válasza:
Hát baromian itt az ideje felülvizsgálni azt az egy alkalom miatt kapott gyógyszert! Az orvos csak gépiesen felírja?
2022. aug. 7. 17:10
10/18 anonim válasza:
Azt te is megteheted, hogy pl. felére csökkented a gyógyszeradagot és pontosan dokumentálod a hangulati változásokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!