Ha úgy gondolom, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedhetek, akkor hogyan juthatok el egy diagnózisig? Például állami pszichiáterhez szükséges beutaló? Sajnos nem tudok erről sokat.
Sokáig normálisnak gondoltam, ahogy érzek, viszont egy idő után már én is megkérdőjeleztem ezt. Az elmúlt egy évben próbáltam kideríteni hogy mi a "baj" velem, vagy tényleg mindenki ilyen. A kutatgatásaim alapján a tüneteim leginkább a (quiet) bpd tüneteivel és a major depresszióval egyeznek meg.(lehet, hogy high-functionating) Emellett a szorongás jellemzői is végigkísérték a gyerekkorom, ezért arra is gondolok, hogy esetleg generalizált szorongás is a képbe jöhet. A lényeg, hogy sok bennem a kérdés és kevés a válasz. Tudom, hogy ez az öndiagnosztizálás nem pontos és valid. Emiatt többször megfordult már a fejemben, hogy mi van ha csak színlelem vagy beképzelem. Néha azt hiszem, hogy csak hipohonder vagyok, és amúgy semmi bajom. Leginkább azért lenne nagy segítség eljutni egy pszichiáterhez, hogy ő szakértőként megmondja mi a szitu. Hiszen jelenleg elég nehezen élem meg, hogy nem tudom hogy ez mind valós amit megélek vagy csak simán el vagyok baszódva.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy állami pszichiáterhez hogyan juthatok el, aki aztán diagnózist állítana fel?(vagy elküldene a picsába hogy semmi bajom)
A válaszokat előre is köszönöm!
17/l
Nálunk kell beutaló. Telefonon érdeklődj ezzel kapcsolatban.
Nem értem, h miért vártál ezzel 2 évet. A diagnózisok sem olyanok, h vkire tökéletesen passzolnak a tünetek. Lehet, h ha 3 orvoshoz mész, 3 féle diagnízist ad.
Vagy egyet sem, mert nincs bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!