Ha tartósan ráiszom a Xanaxra + antidepr. -ra (SSRI) lehet valami bajom? Van valakinek tapasztalata?
Köszi, hát eddig két alkalommal csak 3-4 sört ittam rá, de egy névnapi bulin 1 hete írtó sokat ittam...annyit éreztem, hogy nagyon nehezen tértem magamhoz másnap (nehezebben, még mielőtt a gyógyszereket elkezdtem volna szedni), és hát igen, pár dolog kiesett, de nem jobban, mint a gyógyszerek előtt...De fizikai rosszullétet, szívdobogást, stb. nem éreztem...
22L
Nem feltétlenül bántja a tudatod (bár nyilván arra is hat, hiszen a Xanaxot is csak szeded valamire...).
Arra sem árt gondolni, hogy a Xanax hatóanyaga, az alprazolam a májban metabolizálódik, illetve az alkohol lebontásáért is a máj felel. Szóval egyrészt megváltoztatja a beállított terápiás szintet, másrészt meg taccsra vágod vele a májad. Szóval nem javaslom.
Hát a kettő együtt TILOS! Kiszámíthatatlan hatása van mind a tudatra, mind a testre. Az alkohol jelentősen felerősíti a benzok hatását, mellette a májadat is ki fogja nyírni. De mindez a gyógyszer tájékoztatójában is szerepel, ezeket tudnod kellene!
Soraidból kitűnik, hogy komoly problémáid vannak. Ha így folytatod, akkor pszichiátria lesz belőle, rosszabb esetben zárt. Gondolom ezt te sem kívánod magadnak. Ha a gyógyszerfegyelmet nem tudod tartani, akkor nem fogja az orvos felírni és az alapproblémádban is csak süllyedni fogsz, emellett tényleg be fognak fektetni az osztályra.
Bocsáss meg a dorgálásért, de ez a két szer tényleg nem megy együtt!
Antidepire elvileg lehet, xanaxra nem ajánlom.
Utóbbi viszont erősen függ attól, hogy mekkora adag után, mennyi idővel iszol.
Mellesleg, mivel a kérdést nem úgy írtad ki, hogy hiába szedem az antidepit még rosszabbul vagyok, valószínűleg nem is jó az antidepid. (Vagy irtózatos adag xanaxot szedsz mellette)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!