Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipolarisok! Nektek hogy megy...

Bipolarisok! Nektek hogy megy az alvás depisen, kevertben és hipománban? Tapasztaltatok gyakori ébredést?

Figyelt kérdés

Ősszel és télen: közepes vagy súlyos depresszióm van. Vagy depressziós túlsúlyú kevert.

Tavasszal és nyáron: normális, pörgés túlsúlyú kevert vagy hipomán.

A hipomán 5-14 napig. A többi hónapokig.

Most a pörgés túlsúlyú kevertben éjjel 4-11 ébredésem volt. A pörgést és az alvásvondom kezdte javítani a 2 hete lassan emelt Kventiax.

Tapasztaltatok ilyen sok ébredést valamelyik epizódban? Mi segített ilyenkor?

Télen egyhuzamban aludtam kb 8 órát.

2022. aug. 1. 07:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy én akkor érzem, hogy kezd előjönni a hipománia, amikor hirtelen felpörög az agyam, és mindent túlgondolok, nem tudom lecsillapítani a kényszergondolatokat, plusz megnő az önbizalmam. Tavaly például olyan tévképzeteim voltak, hogy igazából egy meg nem értett zseni vagyok, idén pedig azt hittem, hogy 2 hét alatt képes vagyok megtanulni mindent a vizsgára. Ilyenkor gyakran csökken az empátiám is, néha még pszichotikus is lehetek (pl. azt hiszem, hogy mindenki utál), extrém ingerelhető vagyok, addig a pontig aneddig nyáron egyszer csak meg nem nyugszom és visszáll minden normálisba, vagy télen átmegy depresszióba (bár nem mindig van ősszel hipomániám, néha a jólét után egyszer csak beüt a depresszió). Érzékenyebb leszek arra, amit mások mondanak, és olyankor mindent reménytelennek érzek, saját magamat lebecsülöm, azt hiszem, hogy mindennek vége van.

Nem kívánom senkinek sem a bipoláris zavart, az jelenleg a célom, hogy mindig úgy érezzem magam, mint nyáron.

2022. aug. 2. 13:23
 12/22 anonim ***** válasza:
Amúgy kíváncsi vagyok, hogy aki lepontozott, az miért tette??
2022. aug. 2. 13:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Vmelyik gyök ér ezt jatsza,H mindenkit lepontoz.szanalmas tényleg az ilyen. Admin látja de nm hiszem,H foglalkoznak ezzel. Mindegyis.
2022. aug. 2. 17:01
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem én voltam.

Kevertben nekem nem változékony a hangulatom.

Labilis és feszült vagyok 0-24. Mozgásom, beszédem felgyorsul, gondolkodásom szétesik a cikázó gondolatoktól.

2022. aug. 2. 17:37
 15/22 A kérdező kommentje:
A fenti állapot van több hétig vagy hónapig kevertben.
2022. aug. 2. 17:38
 16/22 anonim ***** válasza:
Tudom kérdező ,hogy nm te voltál. De sokszor előfordult már itt hasonló ezen az oldalon mostanában. Elveszi a kedvét az embernek.
2022. aug. 2. 20:19
 17/22 A kérdező kommentje:
Sajnos én is tapaszzaltam ilyen lepontozást és bosszantott
2022. aug. 2. 22:38
 18/22 A kérdező kommentje:

Az a fura, hogy van olyan, hogy éjjel 7 órát alszok, de nappal leragad a szemem a gyógyszerek miatt. Ilyenkor még 1-4 órát alszok. A gyógyszertől a normálisnál nagyobb az alvásigényem, de így is gyakran ébredek. Lehet, hogy még nagyobb adaggal kevesebbet vagy egyáltalán nem ébrednék fel, de azzal már 10-12 órát kellene aludnom.

Az éjszakai 7 órás alvás is már komoly javulás. Eddig éjjel aludtam 3-4 órát, nappal ugyanennyit.

2022. aug. 3. 00:30
 19/22 A kérdező kommentje:

Ti egész évben szedtek antipszichotikumot vagy csak kevertben és hipomán fázisban?

Antidepit csak depisen vagy egész évben kapjátok?

2022. aug. 3. 00:31
 20/22 anonim ***** válasza:
41%
Hipománban 3-4 órát alszom, egyébként 8+ órát ha van lehetőségem. Nem szoktam megébredni. Antipszichotikumot szednem kéne folyamatosan, de nem szedem csak kevertben, mert nem akarok hízni, ráadásul nagyon szedál mindegyik. Antidepresszánsok nem segítenek, két hangulatstabilizátort szedek, azok viszonylag jól egyben tartanak.
2022. aug. 3. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!