Bipolarisok! Nektek hogy megy az alvás depisen, kevertben és hipománban? Tapasztaltatok gyakori ébredést?
Ősszel és télen: közepes vagy súlyos depresszióm van. Vagy depressziós túlsúlyú kevert.
Tavasszal és nyáron: normális, pörgés túlsúlyú kevert vagy hipomán.
A hipomán 5-14 napig. A többi hónapokig.
Most a pörgés túlsúlyú kevertben éjjel 4-11 ébredésem volt. A pörgést és az alvásvondom kezdte javítani a 2 hete lassan emelt Kventiax.
Tapasztaltatok ilyen sok ébredést valamelyik epizódban? Mi segített ilyenkor?
Télen egyhuzamban aludtam kb 8 órát.
Amúgy én akkor érzem, hogy kezd előjönni a hipománia, amikor hirtelen felpörög az agyam, és mindent túlgondolok, nem tudom lecsillapítani a kényszergondolatokat, plusz megnő az önbizalmam. Tavaly például olyan tévképzeteim voltak, hogy igazából egy meg nem értett zseni vagyok, idén pedig azt hittem, hogy 2 hét alatt képes vagyok megtanulni mindent a vizsgára. Ilyenkor gyakran csökken az empátiám is, néha még pszichotikus is lehetek (pl. azt hiszem, hogy mindenki utál), extrém ingerelhető vagyok, addig a pontig aneddig nyáron egyszer csak meg nem nyugszom és visszáll minden normálisba, vagy télen átmegy depresszióba (bár nem mindig van ősszel hipomániám, néha a jólét után egyszer csak beüt a depresszió). Érzékenyebb leszek arra, amit mások mondanak, és olyankor mindent reménytelennek érzek, saját magamat lebecsülöm, azt hiszem, hogy mindennek vége van.
Nem kívánom senkinek sem a bipoláris zavart, az jelenleg a célom, hogy mindig úgy érezzem magam, mint nyáron.
Nem én voltam.
Kevertben nekem nem változékony a hangulatom.
Labilis és feszült vagyok 0-24. Mozgásom, beszédem felgyorsul, gondolkodásom szétesik a cikázó gondolatoktól.
Az a fura, hogy van olyan, hogy éjjel 7 órát alszok, de nappal leragad a szemem a gyógyszerek miatt. Ilyenkor még 1-4 órát alszok. A gyógyszertől a normálisnál nagyobb az alvásigényem, de így is gyakran ébredek. Lehet, hogy még nagyobb adaggal kevesebbet vagy egyáltalán nem ébrednék fel, de azzal már 10-12 órát kellene aludnom.
Az éjszakai 7 órás alvás is már komoly javulás. Eddig éjjel aludtam 3-4 órát, nappal ugyanennyit.
Ti egész évben szedtek antipszichotikumot vagy csak kevertben és hipomán fázisban?
Antidepit csak depisen vagy egész évben kapjátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!