Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szüleim azért nem akarják...

Szüleim azért nem akarják hogy elmenjek pszichiáterhez,mert félnek hogy skizofrénnek diagnotizálnak és bezárnak a pszichiátriára. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2022. júl. 31. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem zárnak be ha nem vagy ön és közveszélyes. Én is skizofrén vagyok de kiengedtek szedem a gyógyszerem.

De nekem csak hanghallásom volt az is gyengén és volt betegségtudatom.

2022. júl. 31. 18:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
HA skizofrén vagy, akkpor éppen hogy el KELL menni, mert megfeleö gyógyszerekkel nem okozol másoknak sem, meg amgadnak sem problémát.
2022. júl. 31. 19:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem zárnak be. Alulilnformáltak a szüleid.
2022. júl. 31. 19:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is mondtam nekik de nem nagyon hitték el. Gondolom azért hiszik ezt mert van 2 skizofrén rokonom és őket bezártàk.
2022. júl. 31. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Hát ez jó. A skizofrének pont az ellenkezője annak, amit írsz ott ők érzik magukat makkegészségesnek és a környezetük könyörög, hogy menjenek orvoshoz. 🙃

Mi a panaszod amúgy?

2022. júl. 31. 19:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy total valosagon kivul, akkor nem fognak bezarni. Nalunk anyumnak vannak hallucinacioi mikor visszaesik es nem hat a gyogyszere, ot nem skizofreniaval kezelik. Amikor visszaesese van, akkor befektetik, mert kiszamithatatlan a viselkedese es magara is veszelyes olyankor. Egy betegseg meg nem fog zartosztalyra juttatni. Ez a szuloi "féltés" meg rendkivul mergezo es artalmas.
2022. júl. 31. 22:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egyedül a háziorvosodhoz és beszélj vele, mindenképp!
2022. aug. 1. 20:59
 8/9 anonim ***** válasza:
93%

Mégis hogy zárnak be a pszichiátriára? Ott van zárt osztály meg nyílt osztály. x napon belül bírói szemlét tartanak és ha egy kicsit is jobban vagy, már mész is ki a zárt osztályról a nyíltra.

Amire gondolsz, az talán az elmegyógyintézet, de annak ma már más a neve (talán szociális otthon vagy vmi ilyesmi). És oda nem fognak bezárni, hidd el.

Tegyük fel, bekerülsz a zártra, 2-3 napon belül a nyílton vagy már, onnan meg 2-3 hét múlva kint vagy, otthon. Szeded szépen a gyógyszereket és elmúlnak a haluk és/vagy a téveszmék.

2022. aug. 1. 21:34
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak két esetben tarthatnak bent. Ha ön és/vagy közveszélyes vagy. Magyarul öngyilkosságon gondolkodsz vagy másokra támadsz. Semmilyen más esetben nem tarthatnak bent.
2022. aug. 4. 03:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!