Autizmus! Olyan előfordulhat, hogy az idők során változik az ember érdeklődési területe?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy az autizmusra jellemző a beszűkült érdeklődési kör.
De az megeshet, hogy X vagy Y érdeklődés kiesik és bejön egy új?
2022. júl. 29. 13:30
1/8 anonim válasza:
Néha jött egy-egy újabb, de azt nem mondhatom, hogy a régiek kiestek, inkább csak elnyomódtak hosszabb-rövidebb időkre. Vannak olyan területek, amikről évek óta próbálok "leszokni", mert teljesen értelmetlen dolgok, de még nem ment.
2/8 anonim válasza:
Lányom autista. A pszichiáter szerint 3-6 havonta változik a lányom érdeklődési köre.
Persze én is látom ezt.
Régebben a közlekedés volt a mindene. Autók,vonatok, közlekedési táblák.
Most a templomok kb 2 hónapja. De nagyon durván.
6 éves .
4/8 anonim válasza:
Nem. Én aspergeres vagyok és születésem óta a játékok a specialitásaim. 3 éves koromtól a videojátékok (PC, Konzol, Handheld), 23 éves korom körül hozzáadódtak a társasjátékok (már 130+ van kb), kb 30 éves koromtól a párkapcsolat is hozzáadódott, de egyik korábbi érdeklődésem se veszett ki.
5/8 anonim válasza:
4! 2. válaszoló vagyok. Az én lányom is Asperger szindrómás. Mégis elég gyakran változtatja az érdeklődési körét.
6/8 anonim válasza:
Előfordul ez is az is, nekem van olyan érdeklődési területem ami évtizedek óta megvan, van olyan amit nemrég találtam meg, és van olyan ami kikopott az évek során.
7/8 anonim válasza:
De igen ! Változhat az érdeklődési kör. Autista vagyok rengeteg ilyen ismerőssel
8/8 anonim válasza:
Autista vagyok.
Vannak állandó érdeklődési köreim, meg olyanok is, amik hetekig, hónapokig tartanak. Tudtommal az adhd hajlamosít a csapongásra, márpedig az auitstáknak kb. a fele egyben figyelemzavarral is küzd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!