Már egy pár hete van egy olyan fura érzésem, ami igazából csak akkor jön elő, mikor eszembe jut, és kényelmetlenül érzem magam valahol, akkor a szívem körül lesz egy ilyen érdekes érzés, mintha minimálisan fájna, vagy csikizne, egyszerűen nem tudom máshoz hasonlítani, és ha nem kezdem el ott fogni a mellkasom, vagy éppen hasonló, akkor csak szarabb érzés lesz.. tavaly egyébként voltam kardiológusnál, mindent rendben találtak, ezért nem értem, és igazából csak arra tudok gondolni, hogy ez mentálisan van, talán lehet a depresszió egy tünete, vagy hasonló?
2022. júl. 28. 14:07
1/5 anonim válasza:
Nem vagyok orvos vagy semmi de nekem is volt ilyen szóval anno utána néztem, de nem találom pontosan, de a lényeg az, hogy az egyik főér a hirtelen stressz és "befeszülés" miatt összehúzodik és így nehezebben megy a vérellátása a szívednek és emiatt jön a fájdalom + azt hiszem ilyenkor a vérnyomás is csökken, de ez nem 100%
2022. júl. 28. 14:38
2/5 A kérdező kommentje:
És neked ez magától múlt el? Valamint, akkor ezt okozhatja a stressz is?
2022. júl. 28. 15:01
3/5 anonim válasza:
Hát igazából nagyritkán még mindig van ha rosszul érzem magam/stresszelek, de igazából magát az "okot" próbálom megszüntetni, mert tudom h amiatt van, meg így h tudom pontosan mi történik az is segít, hogy megnyugodjak. Például volt olyan, hogy egyetemi beilleszkedés miatt jött rám egy teljesen más beszélgetés közben a félelem, és elkezdtem arra gondolni, hogy most még ugyse tudok mit kezdeni vele (még ekkor pl a felvételi határozatom se volt meg), majd megy minden a saját rendjében, most arra kell fokúszálnom ami van, amit tudok és, hogy mit tudok majd tenni, így most jobban belegondolva mindig arra gondolok ilyenkor, hogy mit tudok tenni ilyenkor, hogy jobban érezzem magam, mit tudok most tenni hogy ne érezzem magam tehetetlennek stb, így már nagyon régen nem volt ilyenem.
De igen szerintem lehet akár egy ilyen szorongás/pánik is akár:)
2022. júl. 28. 15:08
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, igazából járok rendszeresen pszichológushoz, és tény, hogy van egyfajta szorongásom is.. dee, tavaly ugye is ilyesfajta dologgal voltam ugye orvosnál, akkor meg az volt a baj, hogy folyamatosan magas volt a vérnyomásom, egy este kezdődött az egész, de mint kiderült, az is stressz miatt volt.. de az nyáron elmúlt, most meg, hogy megint előjött, csak most más formában, kicsit már idegesít.. ilyenkor én is próbálom magam lefoglalni, csak hát, nem igazán akar menni, ugyanúgy megvan maga a gondolat, és ugyanúgy érzem a szívemnél..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!