Brutálisan rettegek a veszettségtől mit tegyek?
Figyelt kérdés
Iszonyatos szenvedésen megyek keresztül emiatt. Szinte minden nap történik valami olyan dolog ami miatt azt hiszem hogy most megfertőződtem és 2 hónapon belül vége. Sajnos 2 hete megtörtént a legrosszabb dolog amitől féltem: volt a házon egy g.ci denevér, méghozzá a bejárati ajtónál. A denevér bizonyára veszett lehetett azért tévedt el a társaitól.Utána másfél hétig biztos voltam benne hogy elkaptam tőle, mert lehet hogy rápiszkított a bejárati ajtónk kilincsére és megfogtam, utána írtam egy infektológusnak ez ügyben, de ő megnyugtatott hogy így nem lehet elkapni, és ettől megnyugodtam és lezártam a dolgot. Azonban tegnap barackot akartam enni, aztán az egyik barackon észrevettem egy nagy sérülést, ami már "begyógyult" a gyümölcsön, és utána egyből arra gondoltam hogy biztos beleevett egy gyümölcsevő denevér. Emiatt most alig aludtam valamit. Reggelre aztán összecsíptek a szúnyogok és most csak azon jár az eszem, hogy biztos abban a denevérben volt előtte ami itt volt 2 hete. A kertben sem merek már dolgozni, mert állandóan átjön a szomszéd macskája, és füvet is rettegve nyírom le, mert mi lesz ha rám fröccsen a macskaszar amiben veszettség van? Sokszor van olyan hogy rákos betegeket irigylek mert nekik még lehet pár szép évük hátra, nekem meg max 2 hónap és vége. Járok pszichológushoz emiatt, de úgy érzem elbagatellizálja a problémám. Azt még szeretném leszögezni, hogy állat soha nem harapott meg és még csak nem is érintkeztem semmilyen állattal.2022. júl. 28. 11:31
21/25 Zigethy válasza:
Ezek szerint még mindig a poklokat járod... Igazán sajnálom. Itt alighanem pszichiáter segítségére is szükség lesz, mert pusztán önuralommal, viselkedésterápiával ezt már nem lehet megfogni. A saját esetem után nekem is felírtak egy gyógyszert, amit kb. fél évig szedtem. Úgy voltam vele, "tűzoltásra" éppen megfelelő, x hónap után pedig már én is el tudom hinni, hogy nem lesz semmi baj, nem fertőződtem meg. Így is történt: számomra a vízválasztó a harmadik, illetve később (kisebb mértékben) a hatodik hónap volt. Ekkor abba is hagytam a gyógyszer szedését.
23/25 A kérdező kommentje:
Már jobb a helyzet egy kicsivel. Jelenleg a kertben bizonyos dolgokat kesztyűben fogok csak meg mert attól félek hogy az éjszaka bejáró nyest testnedve rákerülhetett az adott tárgyra. Ez még rosszabb lett mikor rátaláltam egy augusztusi cikkre, melyben azt írták hogy veszett nyest támadott meg embereket, igaz ez Románia vagy Ukrajna volt, én pedig az Osztrák határon lakom gyakorlatilag. Ezen kívül még néha bejönnek gondolatok és eszmefuttatások, de ezeket pár óra alatt elfelejtem és utána minden rendben. De a ahhoz képest ami a nyáron volt sokkal jobb a helyzet.
2022. szept. 27. 10:36
24/25 anonim válasza:
Csak a legelső kommentemet tudnám ismételni.
Ezzel szakemberhez kell fordulnod! BEtegesen rá vagy fixálódva olyan dolgokra, amik 0.00000001%-os eséllyel fordulhatnak elő.
25/25 anonim válasza:
Otthagytad már azt a sarlatán pszichológust, és kerestél már másikat? Ha egy pszichológus nem vesz komolyan, elbagatellizálja a problémádat, az nem megfelelő szakember. Szerintem érdemes gyógyszer előtt pszichológussal próbálkozni, de csak színvonalassal. Rosszra ne fecséreld az idődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!