A kutyám megkarmolt. Mekkora az esélye annak, hogy elkaphattam valamit (mondjuk akár a veszettséget is)?
Ma reggel a kutyámat vittem veszettség elleni oltásra, majd kora este megkarmolta a karom etetés közben, kb 4-5 centi hosszan. Vérzett, de azért szerencsére nem mély sebről van szó, nem csöpögtem szét a vérem. A karmolás után kb 5 perc múlva már szappannal megmostam és betadinnel kezeltem a sérült felületet. Ennyi elég lehet? Egyáltalán van okom tartani a veszettségtől ha pár órával (8-9) ezelőtt beadattam neki az oltást?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Hatásosabb fertőtlenitő kellett volna .
Ilyennek minden háztartásban lenni kell.
Nem csak a kutyától kaphatsz sérülést.
Mivel Magyarországon a vadállományt is évente vakcinázzák, ezért a veszettség nagyon ritka betegség, még akkor is csak minimális eséllyel fordulhatna elő, ha a kutyád rendszeresen érintkezne vadállatokkal és nem lenne oltva. Ilyen fiatal korban pedig egyenesen kizárt.
A kutya körme alatt lehetnek kórokozók, de ezeket egy egészséges immunrendszerrel rendelkező ember legyőzi, ráadásul te még le is fertőtleníthetted, tehát az egyéb fertőzés lehetősége is elenyésző. Ne aggódd túl a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!