Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Terápia, lehetetlen?

Terápia, lehetetlen?

Figyelt kérdés
Próbálok terapeutát keresni, lehetőleg maximum 15000 Ft-ért, de mindenhol és mindenkinél fél éves várólisták vannak. Ennél többet nem tudok rászánni, persze a 20000 Ft/alkalmas akármikor tudna adni időpontot. Lehetetlen kihívás ez? Felejtsem el az egészet?

2022. júl. 27. 17:29
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nálunk a kerületi tb támogatott ennyi, amit mondtam. Nappali kórházról tudok, de az meg délelőtt van, kötött időben, csoportterápia. Mellette nem lehet dolgozni. Egyébként ha valakinek van valami ötlete, szívesen hallgatom, csak már kezdem feladni tényleg.
2022. júl. 31. 23:24
 12/21 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy diagnosztizált személyiségzavarom van, ahhoz pedig nagyon nehéz megfelelő szakembert találni.
2022. júl. 31. 23:25
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Aha akkor így már értem. Amúgy még annyit tudok, hogy vannak ilyen önkéntes szervezetek pl. Caristas asszem, akik vállalnak ingyen. Nem tudom, hogy ők ilyenkor fullon vannak e, nekem ezt még anno az egyetemi tanácsadó ajánlotta terápiára, mert fizetni nem tudtam. De gondolom ez se nagy segítség, mert terápia se mindegy melyik, ha személyiségzavarod is van. Várd ki szerintem a sorod, más nem lesz. Főleg, hogy meg is kell válogatnod.
2022. júl. 31. 23:31
 14/21 anonim ***** válasza:
84%
Ja, na azt kellett volna kihagyni. Diagnózisosoktól félnek a normál pszichológusok, pedig a skatulyák többsége téves, a valódi megoldás meg a pszichoterápia.
2022. aug. 1. 10:06
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
20 ezer nekem is sok lenne. 10-ért járok, de ide nagyon nagyon sokan járnak.
2022. aug. 1. 12:06
 16/21 A kérdező kommentje:
Pszichoterápiás osztályon diagnosztizáltak, nem egy alkalom alatt valami kontár. De befeküdni nem tudok jelenleg, ezért szeretnék normális terapeutát.
2022. aug. 1. 14:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Keress ingyenes lehetőséget. Ez irtó sok úgy hogy garancia semmi a hatékonyságra.

Semelweis egyetemen van ingyen terapiás lehetőség, Ébredések alapítvanyál is. Meg sok más helyen.

2022. aug. 1. 14:58
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Milyen végzettség kell a személyiségzavar kezeléséhez? Az én terapeutám tanácsadó pszichológus, az jó lehet? Vagy klinikus kellene?
2022. aug. 2. 06:29
 19/21 anonim ***** válasza:
68%
Egy klinikai szakpszichológus is jó lehet, nem kell pszichoterapeuta feltétlenül.
2022. aug. 2. 06:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Sima vagy tanácsadó nem jó. Tanácsadó alapvetően egészséges emberek elakadásainál segít.

Klinikai szakpszichológus kell vagy pszichoterapeut. Pszichoterapeuta képzettség klinikai szakpszichológusira vagy orvosira építhető.

2022. aug. 2. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!