Van olyan akinek gyógyszer szedés nélkül múlt el a deperszonalizáció/derealizáció illetve egyéb jó kis mentális betegségek?
6 éves korom óta van, kisebb nagyobb kihagyásokkal. 0-24ben pedig lassan 2 éve. Tisztában vagyok vele hogy mi váltotta ki. Gyermekkori traumák illetve felnőttként átélt traumák és stressz miatt. Mindent tudok az egészről csak arra vagyok kíváncsi hogy sikerült-e valakinek gyógyszer nélkül rendbe jönni :) viszont azért köszönöm a válaszod csak én már full tisztába vagyok ezzel az egésszel.
Nekem az elso antidepresszansom okozta az intenziv derealizaciot/deperszonalizaciot.
Borzaszto volt.
Ugy ereztem halvanyodik a letezesem, olyan fenyes volt minden, meg ilyen erzesem volt hogy tavolrol figyelem magam, kozel alomszeru tudat, mintha mar nem is leteznek. A hideget is mashogy ereztem, nem faztam de ilyen fura erzes volt, ilyen... kemeny erzes a testemen.
Aztan elmult egy ido utan, azota nincs.
Ha a traumáid váltottak ki akkor ez gyakorlatilag egy védekezési mechanizmus, eltávolodsz a valóságtól, saját magadtól, eltompulsz, mintha egy ködben lennél, ezzel próbál megvédeni az agyad a sok szartol ami az életedben van/volt. Persze az más kérdés, hogy közben ez egy borzasztó érzés. Ha nem foglalkozol a traumáiddal a derealizációd sem fog elmúlni, nem a derealizációra kell gyógyszert szedni, de a más mentális problémáira lehet kell.
Ez egy ok-okozat kapcsolat, ha az okot nem oldod meg akkor az okozat sem szűnik meg. Szóval menj el egy pszichológushoz és kiderül hogy gyógyszer nélkül is fel tudod e oldani a traumákat, vagy szükség lenne rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!