Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vajon mi okozhatta ezt a...

Vajon mi okozhatta ezt a furcsa tünetet? Akinek volt hasonló és kiderült az ok, nagyon örülnék ha megírná. Nem pánikroham az teljesen más érzés.

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa lesz amit leírok. Egészen kicsike gyerekkorom óta volt egy ritkán visszatérő tünetegyüttesem. Általában alvásközeli állapotban tört rám egy leírhatatlan borzalmas állapot. Mintha a tudatomat uralná valami, egy nagy forgó hengert láttam magam előtt nem a szememmel, nem hallucináció volt, hanem a tudatommal. Nehéz ezt az érzést szavakba foglalni.Annyira intenzíven uralta a tudatomat ez a jelenség, hogy úgy éreztem magába szippant. Küzdeni kezdtem ösztönösen ellene. Ami abból állt, hogy el kellett terelni a gondolataimat. Ami nagyon nehéz volt. Ilyenkor szóltam anyukámnak, hogy látomásom van. (Így hívtam a jelenséget) és ő beszélni kezdett hozzám, bekapcsoltuk a tv-t, rádiót, zenét tettünk be. Nagyon sok és erős ingerre volt szükség, hogy kikerüljek ebből az állapotból. Gondoltam rá, hogy egyszer nem küzdök ellene kivárom mi lesz a vége. De lehetetlen volt mert olyan elviselhetetlen az érzés, mintha tűzbe akarnád tartani a kezed. Aztán 18 éves korom óta nem jelentkezett több, mint 20 éve. Ha 1-2 alkalommal éreztem, hogy kezdődik, még a legelején meg tudtam állítani. Pl pont pszichológusnál autogen trening tanulás közben.

Mi a fene lehetett ez? Pszichológusok nem vették komolyan mikor beszéltem róla. Az egyik azt mondta talán születékori trauma, vagy az előző életem halálának traumája tör elő amit idővel kinőttem. Hát nem tudom. :/ De most ha rá gondolok is iszony fog el. Annyira rettenetes állapot. Mintha valami uralná az elméd és semmit nem tudsz tenni ellene. Nagyon kíváncsi vagyok mi okozhatta. Sokáig feltem is miatta, hogy idővel valami elmabaj kitör rajtam és ez az előjele. De már középkorú vagyok így talán már nem fenyeget ez a veszély.

2022. júl. 25. 09:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hipnagóg hallucináció talán?
2022. júl. 25. 11:11
 2/13 anonim ***** válasza:
11%

Természetfeletti jelenség is lehet, Jézus nevét segítségül kell hívni ilyenkor. Ugyanez hat azok esetén, akik állítólagos ufókkal lépnek kapcsolatba.

Autogén tréning nem veszélytelen, másik világgal való kapcsolatfelvételt eredményezhet. Nem véletlenül vannak figyelmeztetések az ezt oktató könyvekben, már ott konkrétan nem így beszélnek róla, hogy természetfelettivel kapcsolatfelvétel.

Egy írás a témáról: Lelki immunológia

[link]

2022. júl. 25. 11:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Mi az a hipnagóg hallucináció?

2. Hagyjuk a hülyeségeket.

Egyébként már 2 éves koromban is volt ez a jelenség.

Az ufókat, jézust meg a jetit légyszi hagyjuk ki.

2022. júl. 25. 15:10
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Azok számára akik átélik az alien abduction jelenségét, egyáltalán nem fantazmagória, és tényleg egyedül Jézus segítségül hívása szünteti meg.

Persze esetedben lehet egyszerű fiziológiai, testi magyarázat is rá.

2022. júl. 25. 15:14
 5/13 A kérdező kommentje:
A mentális rovatba lett kíirva a kérdés nem az ezoteriához. Úgyhogy kímélj meg a baromságaidtól és e trollkod szét a kérdesem mert tényleg szeretnék választ kapni.
2022. júl. 25. 15:18
 6/13 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Sajnos magyarul nem találok jó cikkeket.

Víziók

A legtöbbször visszajelzett, és leginkább kutatott érzéki jelenségek a foszfének,[23][24] amelyek pontokként, egyenesekként, vagy bonyolultabb geometriai alakzatokként, vagy figurákként jelenhetnek meg. Lehetnek egy vagy sokszínűek, síkbeliek vagy térbeliséget keltők, állók vagy mozgók. Fényalagúton való áthaladást is jelentettek. Az egyedi képek általában gyors változásokon mennek keresztül; ez megkülönböztethető az álmoktól, mert igazából nem egy történetet mesélnek el.”

2022. júl. 25. 15:28
 7/13 A kérdező kommentje:

Kicsit olyan ez mintha egy álom törne be a valóságba de iszonyatos erővel.

Nem a szememmel látom. És később már nem is ez a forgó henger volt hanem valahogy a tér növekedett meg. De erre már alig emlékszem mert ilyen csak 1-2 alkalommal volt. De nem a képi megnyilvánulás a jelentős ebben az állapotban hanem amit a tudatomra gyakarol. Álomba ragadtam bele pár alkalommal. Azért az más volt. De mi okozza ezt az egészet és hogy lehet elkerülni?

2022. júl. 25. 19:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Nagyon ijeszto. Hogy vagy
2022. júl. 27. 23:55
 9/13 A kérdező kommentje:
Tessék? :D
2022. júl. 28. 10:50
 10/13 anonim válasza:
Úristen, kiskorom óta voltak ilyeneim, és néha tényleg tompán is hallottam vagy el sem tudom mondani hogy történhetett, de mintha nem is lettem volna ébren, de közben mégis és, ha felkeltem az ágyból rendesen szédületem és a járásom is gyorsabb volt például mintha valami azt parancsolná de annyira fura es wow nagyon érdekelne hogy tudnánk e beszélni erről?!
2022. aug. 9. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!