Tegnap óta fulladok, igaz nem szoktam alkoholt inni de tegnap ittam 2 felest, és azóta nem érzem jól magam. Helex 0,5 szoktam egyébként este szedni, de most nyaralás miatt kimaradt. Jelenleg munkahelyen vagyok bevegyek egy fél szem bogyót?
2 feles az nem túl sok. Ez nekem inkább mentális gondnak tűnik.
Fulladsz? Ezt hogy érzed? Légszomjad van?
Zilálsz? Gyorsan veszed a levegőt? Ez a pánik egyik jele.
Ilyenkor kialakul az agyban egy "szén-dioxid hiány" mert túl gyorsan cserélődnek a légzési gázok. Magyarul túl gyorsan veszed a levegőt túl sokszor, és a szervezeted nem jut elég szén-dioxidhoz. Előbb kiürül, mint hogy hasznosulna.
Az egyik hatásos trükk ezellen a "hiperventilláció" (olvass utána) ellen, hogy fogsz egy zacskót mint a filmekben, és bele lélegzel. Ez nyugtatólag fog hatni, mert arra kényszerít, hogy a szapora légzéssel kijutó szén-dioxid visszakerüljön a szervezetedbe. Tehát újabb adag oxigén helyett szén-dioxidot lélegzed vissza, amire szükséged van.
De vigyázz ne told túl.
Szorongós vagyok és volt panikom is egy ideig de már nem szedem az antidepit.
Ugy érzem, hogy bedugul az orrom, nehezen nyelek és mély levegőt kell vennem :(
A bedugul az orrod az nátha vagy ilyen időkben főleg allergia.
Használj orrsprayt hogy könnyebben lélegezz, de vigyázz mert arra is rá lehet szokni. Ha túl sokat használod naponta, vagy tovább mint 2 hét (átlagos orvosi ajánlás a 2 hét) akkor az orrnyálkahártyád sérülhet, és onnantól kezdve magát fogja bedugítani. Így lehet rászokni.
Nehezen nyelés? Ha jól sejtem párosul mellé egy kis gombóc érzés a torkodban is. Ez tipikus szorongás, pánik, ilyesmi, mentális cucc.
Az hogy azt érzed mély levegőt kell venned fentebb írtam, 100% pánik.
Amúgy azt tanácsolom kerüld az alkoholfogyasztást ilyen betegségekkel mert felerősítik a tüneteidet. És azokra rá izgulsz és tádá, egy magát gerjesztő folyamatban találod magad.
Köszönöm szépen a segítséget!
Valóban ez lehet a háttérben. 100% - ig még nem vagyok túl a "panikolos" szitukon:)
Azért vagyok ebben ennyire biztos mert én is 100%-ig ilyen vagyok mint te. Minden amit érzel, ezt érzem én. Ez a nehéz légzés, nagy levegőt kell vennem érzés nekem mindennapos.
Nálam ez már évek óta fennáll. De hát ez van ezt kell szeretni, ezzel kell együtt élni, a maximumot kihozni belőle. Mára már nagyjából megtanultam kordában tartani.
Az orrdugulás veszélyes lehet, mert arra kényszerít hogy a szádon át vedd a levegőt. A légzési gázok így maguktól is felborulhatnak, egy pánikosnál ez is okozhat kellemetlenségeket.
Pontosan.
Sajnálom, hogy Te is aterzed ezt, mert tényleg mindenkit sajnálok, akinek ezen keresztül kell mennie.Kvázi, mi az életben sokkal több hátránnyal indulunk bárminek neki :/
Többet nem iszok alkoholt, de ezt is csak azért kellett, mert szülinapot ünnepeltünk és megharagudott volna az ünnepelt. Általában sosem iszom, abszolút nem hiányzik.
Köszönöm szépen mégegyszer 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!