Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Olyanoktól kérdezném, akik...

Olyanoktól kérdezném, akik magasan funkcionáló autisták, és jártak fejlesztésre, és szerintük jó volt. Hol volt és mit csináltak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy gyerekcipőben jár, úgyhogy anyukák is írhatnak. Az én fiam enyhén az, és mi évekig jártunk fejlesztésre, de számoltak, rajzoltak meg ilyesmi, a szociális készségeit nem fejlesztették. Igaz, nem olyan kódja van a fiamnak, hanem adhd, de ott is vannak problémák a szocializációval, ráadásul elvileg autista tagozatos gyógypedagógus volt a hölgy. Nekem azt mondta, hogy kétszemélyes helyzetben ő ezt nem tudja fejleszteni.

A gyerek már 13 éves, én már feladtam, és nem hordom sehova. De kikészít itthon, és látom, hogy ő is szenved. Folyton azzal jön nekem mindenki, hogy miért nem keresek neki valami jó fejlesztést. Meg más fórumokon folyton ezen lovagolnak, hogy kérd ki az auti kódot, mert akkor majd milyen jó fejlesztéseket kap a gyerek. De én nem akartam, mert azzal nagyon nehéz integrálni. Szerintem Magyarországon nem létezik olyan fejlesztés, ami neki kéne. Pszichológusnál is voltunk, többnél is, de igazán elmondta a gyerek a napját, és ennyi volt. Ez nem fejlesztés, ezt nekem is megcsinálja.

Pedig nem lenne baj, mondjuk a dührohamok kezelésére, vagy esetleg arra, hogy felismerje, hogy a másik gyerek miért húzódik el tőle. Nem nagyon vannak barátai, pedig nagyon vágyik rá.

2022. júl. 23. 17:00
 1/1 Artemovszk ***** válasza:
ILF neurofeedback, fül akupunktúra -->nada protokoll, melatonin, otthonra: CES készülék (pl. mind alive oasis pro).
2022. szept. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!