Mitől alakulhat ki ilyen kötődési minta? Hogy valtoztassam meg?
Egyszerre szeretném is, hogy legyen valaki aki szeret, és meglegyen az intimitás, ugyanakkor nagyon félek is tőle, mert valahol képtelennek érzem rá magam, vagy ha esetleg képes lennék rá, akkor attól tartok irtózatosan fájna magában az, hogy szeretnek, vagy ahogy ezt kifejezik.
Viszont valahol vágyok is erre, és amikor valakiben, bárkiben olyan képesseget látok meg, hogy esetleg ezt meg tudná nekem adni (vadidegen emberekről van szó), elkezdek ráfüggni az emberre, meg kötődni, holott a kapcsolatunk vagy nulla, vagy épphogy ismerjük egymást. Ezekről a masik nem tud, nem fejezem ki neki. Viszont engem nagyon zavar, mert nem bírok leszállni ilyenkor az illetőről. Pedig nagyon szeretnék.
Milyen módon tudok segíteni magamon? Azon kívül, hogy pszichoterapia, mert azt tudom, és tervben is van.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!