Mentálisan beteg vagyok, szerintetek ez milyen betegségre utal?
Régen anorexiás voltam, szerencsére sikerült mondhat i kigyogyulnom olyan tekintetben, hogy már nem szeretnék fogyni, egészséges vagyok testsúly tekintetében, nem látom magam kövérnek.
Nahde...
Furcsa szabályaim vannak, pl. napi 3* étkezés és ezt mindig ugyanabban az időpontban, tehát reggeli pl. mindig reggel 8 stb és az is, hogy melyik étkezés hány kalória.
Ha nem így csinálom, az agyam panikolni kezd egy kicsit, de utána tulelem, de ha magamtól eszek (esetek 98%)akkor így van, ha jönnek hozzánk stb akkor alkalmazkodom. Azért számolok kcalt mert így tudom, hogy eszek eleget, én ösztönösen sajnos képtelen vagyok enni, próbáltam, és fogytam tőle, így tudom, mennyit és mikor kell egyek.
Ez amit most leirtam, szerintetek mennyire gond? Baj, ha így fogok a jövőben is étkezni?
Nemrég találkoztam ezzel a fogalommal, épp itt gyakorin, hogy orthorexia.
Talán egy enyhe változata van neked.
Lelki háttér az ilyen evés betegségeknél (anorexia, orthorexia) hogy úgy érzi tudat alatt az illető, legalább ezt a területét az életének teljesen kontrollálni, uralni tudja. Más életterület problémái vezetnek ide.
Sajnos ez gyakori jelenség, hogy az egyik mentális bajból való kievickélés után lesz egy másik "vesszőparipa".
MAga a rendszeresség nem gond - ott kezdődik a baj, ha mondjuk valami miatt kiesel ebből a fix időszabályból, és ez frusztrációt okoz neked.
Azóta elváltak a szüleim, megromlott a kapcsolat és én most fogok "kirepülni".
Én őszintén nem éreztem hasznát, feladatok voltak de elég semmitmondó és csak jegyzeteltek de utána nem mondtak semmit. De ez kB. 5 éve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!