Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexia kezelése?

Anorexia kezelése?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok 162cm 35kg 13BMI

Kb mire számítsak ha pszichiátriára megyek vele?

Egyáltalán bent fognak e?

Vagy egyszerűen milyen tapasztalataitok vannak ilyenről.

2022. júl. 19. 21:31
1 2
 11/12 anonim válasza:
95%

Szia! Én most 32 vagyok, és 16 évesen voltam anorexiás. A háziorvos az utolsó pillanatban mondta, hogy ha nem szedek fel pár kilót, kórház lesz belőle. Az igazság az, hogy ettől úgy megijedtem, hogy magamtól elkezdtem enni - de akkor csak azért, mert az volt a fejemben, hogy a kórházban "felhizlalnak" jobban...

Nézd, valószínű hasonlóan furcsa dolgok vannak a fejedben, mint nekem volt akkor...De ha visszamehetnék az időben, már nem kínoznám magam...Kezdj el újra fokozatosan normálisan enni. Nekem elég sok időbe telt, mire visszaállt a szervezetem a normál állapotába. Hajam hullott, menstruációs zavaraim voltak. Majd az erre kapott gyógyszer miatt hőhullámaim is, és nagyon rosszul aludtam. Remélem neked még nincsenek ilyen panaszaid, ezért (is) kellene minél hamarabb abbahagyni ezt az önkínzást.

Én rendbe jöttem, de sok idő kellett, mire a menstruációm is rendeződött. Szép dús hajam volt, az a fajta dússág nem jött utána már vissza, de nagynehezen elértem egy normál állapotú hajkoronát. Már jól vagyok, de nem sokon múlott hogy ne így legyen...

Bánni fogod Te is ezt az egészet utólag, hidd el nekem...

Vigyázz magadra, gyógyulj meg, és leírom amit egyszer olvastam: "ne add meg a világnak azt a szívességet, hogy rosszul érzed magad benne".

Szeresd magad, és ne kínozd magad.

Sikerülni fog, szurkolok neked !!!

2022. júl. 22. 17:42
 12/12 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk van most egy nálad is kisebb súlyú lány, őt bírói szemlével tartották bent, tiltakozott, szondát is kapott.

Már együttműködőbb, viszont nagyon rossz állapotban van, a laborjában alig van olyan érték, ami normál tartományban van.

Ne várd meg, amíg Te is fél lábbal a koporsóba kerülsz, ha bemész a kórházba és együttműködő vagy akkor a nyílt osztályra tesznek, vagy állapotodtól függően belgyógyászatra, gasztroenterológiára.

Valószínűleg tápszert kell majd enned, a kórházi kaja... hát, valami ehető, de ha engedik, akkor inkább hozass olyat amit szeretsz, régen szerettél. Úgy könnyebb elkezdeni a dolgot ha olyat próbálsz újra enni, ami régen a kedvenced volt, bár ez is függ az állapotodtól, hosszú koplalás után egyes ételek nem feltétlen jók a szervezetnek.

2022. júl. 22. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!