Akkor is gyávaság az öngyilkosság, ha egyszerűen már nem bírja tovább lelkileg?
Úgy érzem nem vagyok jó semmire.
Kis feladatok elvégzésére is lusta vagyok.
Túlzottan leterhelnek a visszatérő rossz emlékek.
Irtozom az idegen emberektől, mert hajlamos vagyok azonnal rosszat feltételezni.
40/F
Megértem és átérzem a gondodat, de ez nem gyávaság, csak esetedben totál értelmetlen lenne.
Olyan nincs, hogy nem vagy jó semmire. Mindenki jó valamire, és benned is van több érték, ami másoknak vagy saját magadnak rengeteget jelent.
A lustaság önhiba, tessék felemelni a s.gged (már bocs), és csinálni a dolgod! Más is így tesz, nem lehetetlen kihívás...
A rossz emlékeiden kár rágódni, azokon változtatni nem tudsz, csak tanulhatsz belőlük. Nézz szembe velük és zárd le őket!
Az utolsó problémán megint csak egyedül te tudsz segíteni: nem kell egyből ördögöt látni mindenkiben. Ismerd meg az illetőt, 2-3 hónap múlva ráérsz levonni a következtetéseket.
40 évesen még bőven elég fiatal vagy ahhoz, hogy változtass az életeden! Sokan ennyi idősen kezdenek új karriert, új hobbyt vagy alapítanak családot. Ez egyáltalán nem az a kor, amikor "érdemes" feladni...
Ne higgyj a meséknek!
...csak ennyit tudok mondani.
Egy éve 3 hétig olyan állapotban voltam, hogy sokszor járt az öngyilkosság a fejemben.
Annyira szenvedtem, hogy csak annak kívánnám, aki már tényleg nagyon rosszat csinálna nekem.
Pokoli volt.
De az járt állandóan a fejemben, hogy kibírom.
Rettegtem attól, hogy az egészségi állapotom soha nem jön helyre. Ezért is járt többek között az öngyilkosság a gondolataimban.
Viszont erős akarattal bíztam benne, hogy ez csak egy időszak; aminek vége lesz egyszer, amin 1 év múlva már csak nevetni fogok, hogy.......túléltem.
És nézd meg. 1 év elteltével itt vagyok és semmi bajom.
Hála a jó istennek.
Hála az orvosomnak.
Hála a kitartásomnak.
Azt tudom javasolni. Elmehetsz orvoshoz. Ha kell befeküdhetsz kórházba (ettől ne ijedj meg).
Akkor mozoghatsz. Először kicsit is elég. Ami viszont több a semminél és így máris előrébb vagy. Ez állhat hagyományos edzésből, futás (nagyon hasznos), bicajozás (ez is), tai chi és ezekhez hasonlókból, vagy valamilyen tánc megtanulásából. Szerintem az a legjobb ha kicsit hagyományosan is mozogsz és mellette kicsit még valami más mint például a tánctanulás.
Tájékozódhatsz, olvashatsz, ismerettágító videókat nézhetsz a bajból való szabadulással kapcsolatban.
Például olvashatsz különféle meditációkról, jógáról, tha chi, chi kung, kognitív viselkedésterápiáról.
Ez a könyv segíthet: TUDATOSSÁG AZ ÉRZÉSEK FELETT. Én mostanság olvasom. Hasznos.
Tudom, először nem könnyű elkezdeni a folyamatot, de a jó hír, hogy csak a legeleje az. Idővel erősebb leszel mind fizikailag, szellemileg és mentálisan. És minden akadály egyre leküzdhetőbbé válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!