Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Eltelt másfél hónap, és...

Eltelt másfél hónap, és nemhogy jobb lenne, hanem egyre rosszabb?

Figyelt kérdés
A volt társamról, aki rejtett nárcisztikus, kiderült, hogy rajtam kívül még minimum 4 forrása volt egyszerre. Nőkkel és férfiakkal is megcsalt, mert neki mindegy a másik neme, csak csodálják. Utólag állt össze bennem minden tette, a következetlenségeinek a valódi okai, az ellene irányuló elégedettlenségei, az egyik nap jó minden, másnap ok nélkül hozzám sem szól, a sok sok frusztráció amit az által okozott, hogy szándékosan nem adta meg azt amire vágytam, hogy a szexet és az érzelmeimet is szándékosan utasította el, és hogyha valami úgy történt ahogy én szerettem volna, akkor annak rám nézve ára volt. Folyton vmi depresszióval magyarázta az ok nélküli elhidegülését, húzd meg ereszd meget játszmázott velem, és igen, annyira szerelmes voltam, és annyira tisztán bíztam benne, hogy sokáig elnyomtam az ösztöneim, a megérzéseim. Szakítottunk másfél hónapja, de egyre jobban érzem a megalázottság, kihasználtság érzését. Minden logikus, és tényszerű beszélgetést elutasított (amikor még együtt voltunk) és olyankor azt éreztette, nagy ügyet csinálok a semmiből. (pl: napokig csak velem nem foglalkozott, holott utólag tudom, akkor éppen vmi transzszexuális férfire gerjedt, de volt leszbikus, biszex nő is, meleg férfi is neki velem párhuzamosan és mindenkivel "ápolta" felváltva a kapcsolatot!) Olyan szinten lesöpört engem, az érzéseim, és utólag állt össze, hogy mindent megjátszott, és mindenben hazudott, közben módszeresen rombolta az én személyiségem, lehetetlen helyzetekbe hozott, és mindenből én jöttem ki rosszul, esélyt sem kaptam arra hogy kibontakozzam a kapcsolatban, mert azonnal szabotált, hogy hiába tudja az eszem hogy jobban jártam hogy vége, de a megalázottság és a dehumanizáltság érzése bennem nemhogy csökken, hanem egyre erősödik. Iszonyat fájdalmas emberileg belegondolnom abba, hogy olyan embereket tesz tönkre, használ ki, rombol le, akik a legjobbat akarták neki. Bevallotta hogy mindenkit el szokott veszíteni, de semmit nem tesz amiatt hogy ez ne így legyen. Ártatlan, jóindulatú, felé bizalommal lévő embereknrk okoz akkora törést, hogy abból felállni kb lehetetlen. Mintha egy életre el akarná venni másokból a szeretetet, tisztaságot,bizalmat. Közben pedig nyilvánosan mindig azt hirdette, hogy mennyire fontos a barátság (őket is mindet kihasználta) a bizalom, és az emberség. Ezt így megélnem hogy a külvilágnak teljesen más, egyszerűen felfoghatatlan. Voltak szakításaim, de egyik után sem éreztem azt, hogy idővel csak rosszabbul érzem magam.Szóval a lényeg, hogy miért erősödik bennem a fájdalom?
2022. júl. 16. 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik az írásodból, mintha sajnálnád ezt a férfit, mert "jajj mentális problémáim vannak, ezért szexelek párhuzamosan 5 emberrel". Nehogy ezt tedd. Továbbra is csak sajnáltatja magát és játsza az áldozatot!

Neked azért fáj egyre jobban, mert borzasztóan hittél egy emberben, aki xarba sem nézett téged. Nyilván xar érzés rájönni, hogy mennyire vak voltál. Majd elmúlik. Nem egy hónap alatt, vagy kettő. Lehet mág 6 hónap után is fájni fog. De ne a múlton keseregj, hanem a jövőbe tekints. Szórakozz, most már senki sem alázhat meg.

2022. júl. 16. 11:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem sajnálom, hanem emberileg felfoghatatlan hogy hogyan lehet valaki ennyire tudatosan gonosz!!!! Ezen lépek túl nagyon nehezen! Nem magán a kapcsolaton, hanem azon hohy valaki tudatosan bánt, és rombol olyan embereket akik sosem ártottak neki!
2022. júl. 16. 11:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez nem olyan, mint egy normál szakítás után, de ezt a legnehezebb elmondani azoknak, akik sosem voltak nárcisztikussal.
2022. júl. 16. 11:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Ajanlok egy konyvet: Shannon Thomas: Gyogyulas a rejtett bantalmazasbol

Nekem ez segitett sokat, es jo volt azt latni, hogy teljesen normalisak az erzeseim (ahogy a tieid is).

Nekem kb 1-1,5 ev kellett ahhoz, hogy ne kattogjak rajta annyit es ujra magamra talaljak. Pszichologus is nagyon sokat segitett.

A konyvet mindenkeppen ajanlom, ha narcisztikussal volt dolgod. Kiutat is mutat.

Kitartast!

2022. júl. 16. 13:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Tudom hogy normálisak az érzéseim. Az a gondolat, tény iszonytat de zsigerileg, hogy ezek az emberek szó szerint bármire képesek, hogy nekik mindenki tárgy, nincsenek sem érzéseik, sem pedig megbánásuk, empátiájuk. Olyan szinten tesznek tönkre embereket egy életre, amihez egyszerűen nincs se joguk, sem felhatalmazásuk. Mégis lelkiismeret nélkül megteszik. Na ez az aggasztó, ez nem hagy nyugodni, mert iszonyatos ez a tény.
2022. júl. 16. 14:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Konkrétan Istennek hiszik magukat, és a gyilkosoktól csak abban térnek el, hogy a gyilkosok fizikailag ölnek, a nárcisztikusok pedig lelkileg, és nincs ami megállítaná őket.
2022. júl. 16. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!