Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet a megfelelési...

Hogy lehet a megfelelési kényszeren segíteni, ami már szinte az őrületbe, depresszióba kerget? Főleg külsőségekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz de kellene a segítség más nézőpontból.. Nagyon zűrös családból származom, nagyon magasak voltak az elvárások, közben mentális beteg volt mindenki

Családon belül kritizálták a lábamat, a fogamat, ha volt rajtam pattanás, azért leszidtak)

Régebben bántottak mert szemüveges és fogszabalyzós voltam(ezt sem fogom kiheverni soha) aztán ez elmúlt és olyan munkám lett, amihez a külsőm kellett, rövid időn belül nagyon változtam jó irányba

Rájöttem hogy nekem csak ez az egy menekülési utam van, hogy minél jobban nézek ki és ezt elismerik, a sok bántás után

Viszont annyira kényszeres és tökéletességmániás vagyok(annak neveltek), hogy olyanokon gondolkodom hogy vajon mi lesz ha látnak rólam egy rossz képet, vagy rosszabb napomon látnak az emberek

Teljesen mindegy hány férfi akart eddig, soha nem volt még kapcsolatom(27 éves vagyok már) mert félek hogy egy nap azt mondaná a párom hogy ma nem nézek ki olyan jól, vagy látott egy nőt aki jobban tetszik neki nálam… ebbe bele is halnék. hiába kaptam azóta már 1000 bókot, folyton ilyeneken agyalok

Ha látom hogy szép nők férjez mennek egyből az jut az eszembe hogy hogy nem félnek attól hogy mennyi gyönyörű nő, szupermodell van és hogy a párjuk láthatja őket…

Tudom nagyon beteg vagyok

Sőt az egyik legrosszabb eset azt volt, mikor egy társaságban sajnos molesztált valaki, letámadott, lefogott, megfogta a mellem, hozzáért az arcomhoz a szájával mire leszedték rólam… a mai napig sokkban vagyok emiatt, feljelentest sem tettem mert nem fogtam fel mi történt, viszont azóta vannak olyan gondolataim hogy mi van ha mikor már józanabb volt azt gondolja hogy nem is tetszettem neki annyira…

Még egy molesztáló féreggel kapcsolatban is ilyen szörnyű kényszergondolataim vannak…

Egyszer egy nárcisztikus drogos idióta jött utánam hónapokig, aztán egyszer bedrogozva azt mondta hogy szép a mellem, csak kicsi… (semmi nem volt köztünk persze, csak ruhán keresztül látta) több éve volt, de ezt sem hevertem ki

Van erre gyógymód vagy inkább nyírjam ki magam?

#Depresszió kényszer
2022. júl. 16. 06:33
 1/3 anonim ***** válasza:
92%
Mindenképpen kellene valamilyen terápiára járnod.
2022. júl. 16. 06:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Igazából a baj forrása a szüleid voltak. Tudatosan ha letudnád ezt győzni magadban, nem számít mások véleménye(egészséges szinten) és elfogadod hogy igen is szép vagyok.

Nem csak külsőleg kell szépnek lenni, külső értékek folyamatosan csökkennek évről évre,DE a belső mennyi szeretet van benned, mennyi gondolat, tudás, tapasztalat ez mind-mind csodálatos és nagyszerű értékad egy emberről aki miatt szívesen ébredne reggel.

Senki sem marad fiatal, de ha mindent megteszünk jók még lehetünk.

2022. júl. 16. 07:45
 3/3 anonim ***** válasza:
2023. jan. 13. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!