Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mindenhová egyedül... Mit tegyek?

Mindenhová egyedül... Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Életem eddig elég nehéz volt és olyan feladat áll előttem amiben sajnos senki nem segít. Járok pszichológushoz, van egy kirendelt iskolai szociális segítőm. Nem tudok kimenni az utcára sem mert rosszul vagyok. Az emberektől.

Mi vezetett ide? Engem mindenki bántott vagy leszart, addig kellettem másoknak míg jó voltam.

Lehet hülyén hangzik, de 3 hete immár hogy senkihez sem szóltam. Maximum egy köszönés volt eddig.

Ezen a nyáron sehol sem voltam semmit nem csináltam pedig erre a nyárra lett volna rengeteg feladatom.

Sehova se megyek el, mert nincs kivel, egyszer lebuszoztam a Balatonra na az rossz döntés volt, mert mindenki engem nézett miért vagyok egyedül miért nincs senki velem. Öngyilkosság megoldás

2022. júl. 13. 15:34
 1/8 A kérdező kommentje:
Azzal tud zaklatni a segítőm, hogy menjek közösségi munkára de amikor valós segítség kéne akkor senkire sem számíthatok
2022. júl. 13. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bárhogy is, sztem az öngyilkosság nem megoldás erre.
2022. júl. 13. 15:44
 3/8 anonim ***** válasza:
2022. júl. 13. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológus segíteni fog, csak adj magadnak időt. Én is voltam hasonló helyzetben kamaszként, nekem az online barátaim segítettek sokat, bár nyilván fontos hogy ne bízz meg barkiben. A legtöbb ilyen online barátommal később személyesen is találkoztam, szóval nyilván létező személyek voltak. :D Sokat tud segíteni lelkileg ha személyesen nincsenek is annyira kapcsolataid. Próbálj meg kicsit kilépni a konfortzónádból akármilyen kellemetlen is.

Hidd el senki nem téged nézett a Balatonon, csak a szorongás sajna ezzel jár. Ilyenkor fordítsd meg a szemléleted, és gondold végig, hogy hasonló helyzetben te hány mp-et szánnál egy ilyen jelenetre. Mert szerintem kb max 5-öt, és egy perc múlva már nem is emlékeznél rá. Csak hajlamosak vagyunk felnagyítani ezeket a dolgokat amitől félünk.

2022. júl. 13. 15:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Tavaly szeptember óta járok pszichológushoz és sajnos semmi olyat nem mondott ami segítene. Mindig csak mesélek a gyerekkoromból és el van ájulva, hogy miért ilyen nehéz esetet kapott. (de tényleg, mondta is hogy csoda hogy nem öltem meg magam de amíg hozzá járok ne próbálkozzak meg) ez is mi...

Vannak online barátaim, de nem tudok bennük megbízni. 3 van, az egyik idióta, másik lenéz, harmadik csak akkor ír ha nincs más akivel játszhatna...

Szomorú de igaz. Ezekkel találkozni nem fogok.

Köszönöm a válaszokat

2022. júl. 13. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:
98%
Csak magadra számíts, az meg. hogy "mindenki engem nézett miért vagyok egyedül miért nincs senki velem" csak képzelgés a részedről, senki idegent nem érdekelsz, ezért foglalkozz magaddal, a saját életeddel.
2022. júl. 13. 20:37
 7/8 anonim ***** válasza:
94%
Amúgy honnan tudták volna az idegenek, hogy te egyedül vagy, vagy éppen akivel vagy az éppen nem a wc-n van..? Azt, hogy te ott egyedül vagy, azt senki sem tudja csak te..
2022. júl. 13. 20:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Van, hogy rossz passzban vagyok, és akkor megkapom azt, hogy kicsit ki kellene mozdulnom, hogy lássam, hogy mások is milyen nehézségek közt élnek, és hogy bár lehet, hogy több ember veszi körül őket, mégis milyen boldogtalanok, és magányosak. Szerintem szedd össze minden erőd, és ne sajnáld magad tovább! Inkább kezdj el büszke lenni magadra, hogy egyedül is le mertél menni a Balatonra. Nem egy embert ismerek, aki annyira gyenge, hogy már rég megölte volna magát. Szerintem erős vagy! Folytasd tovább ezt a hozáállást, vesd bele magad ilyen szitukba. Pl. Menj egyedül valami mezei versenyre, vagy fesztiválra, ismerkedj...az emberek meg mindig néznek", mosolyogj bele a képükbe, és sz. rd le, ha illetlenek, az ő bajuk, nem a tiéd.. válassz valami hobbit, mélyülj el benne, tűzz ki célt, amit le is írsz. Tegyél meg érte mindent. Lehet, hogy sikerülni fog. Bármi megtörténhet az életben, ha nem ölöd meg magad. Mondjuk tény, hogy nehéz, de ha megpróbálsz úgymond átfolyni a bántó dolgokon, könnyebbé válik minden egyszer csak... Kicsit lazábban fogd fel, ne agyalj sokat!
2022. júl. 14. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!