Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen lehetőségeim vannak,...

Milyen lehetőségeim vannak, ha nem tudok kimenni a házból?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan erős szorongásom van, hogy már az alapvető életfunkcióimat nehezíti. Nem tudok ügyeket intézni, boltba menni, stb.

29/N vagyok. Nem dolgozom, nincs nagyon pénzem pszichológusra, pszichiáterre. Régen már sok gyógyszert szedtem, de nem ért semmit.

Milyen megoldások vannak erre a helyzetre? Hova fordulhatok?

Most olvasgatok, de hátha tud valaki valamit:

-Tündérhegy

-Semmelweis Egyetem 4 hetes sématerápia

-és még hova lehet fordulni?

Háziorvostól kértem SOS segítséget, de egyáltalán nem kaptam tőle semmilyet. Ezért fordulok hozzátok.

2022. júl. 12. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Valami terápia jellegű dologra pedig szükséged lehet.

Mi okozza ezt a nagy mértékű szorongást?

Ha nem akarod nyíltan leírni, nyugodtan írj privátot, ha gondolod.

2022. júl. 12. 16:11
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Szia. Probalj Meg először csak az udvarra ki menni,a kapuba,aztán mindig kicsit messzebb! Muszáj lesz eldontened hogy 29 évesen igen is van jovod,van eletcelod,ha nincs akkor is találj valamit ami motivál. Sokat kellene mozogni is,én már csak tudom sajnos én is így voltam és le küzdöttem és sikerült. Nehezen,mert mindig volt tünet ami miatt azt hittem meghalok stb stb. Van családod ? Gyermeked stb? Próbáld meg kibeszélni ezt magadból ha ennyire nem akarsz menni dokihoz. Hozzateszem én sem mentem és egyszer sem soha. Pedig minden nap 0-24-ben szorongtam!!!
2022. júl. 12. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:
58%
mert? mi lesz ha kimész? nekem is volt hasonló hogy félek az emberek rosszindulatától de eddig mindig ki tudok menni simán. egyszerűen csak menj ki és kész.
2022. júl. 12. 16:37
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
Én is voltam ilyen helyzetben többször is. Nekem az a "szerencsém", hogy tök egyedül vagyok. Senki nem tart el senkire nem szamíthatok. Így ha tudok ha nem tudok egy idő után le kellenjek a boltba. És az allásomat sem adhatom fel mert akkor hajléktalan leszek. Sokszor nagyon nehéz volt és sokszor halálfelemem is volt és remegtem meg féltem, hogy elájulok. De nem lett semmi baj és meg tudtam csinálni. Te is meg tudod csinálni. Le tudsz menni a boltba meg amit muszáj el tudnád intézni. Csak neked nem muszáj mert más megcsinálja helyetted. Ez a nagy igazság. Terápia sincs otthon. Úgyhogy oda is el kell járni ha találsz ingyenes helyet. Ami nekem segített vigyél egy kulacs vizet magaddal, valami ennivalo is legyen nálad keksz vagy szőlőcukor. Ezekből lehet inji enni mikor nagyon rossz. Picit megnyugtat. Vigyél valami kis dolgot amit jó fogni a kezedben. Azt tudod szoritani útközben és kapaszkodni bele. Nekem ez is sokat segített. Egyébként meg próbálj a környezetedre figyelni ne magadra. Mert minél jobban monitorozod magad annál rosszabb lesz. Napszemüveg, zene a füldebe is segíthet. Menni fog hidd el csak el kell indulni akkor is ha félsz. Ha sikerül az sikerélményt ad és jobb lesz. Ha nem indulsz el egy idő után otthon is félni fogsz és pokol lesz az életed. Ez csak rosszabb lesz.
2022. júl. 12. 17:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Talassa ház is van meg van egy ingyenes alapítvány a Kálvária téren ahol van pszichiátria meg terapia is meg foglalkozasok. Sajnos nem jut az eszembe a neve. De oda is el kell jutnod valahogy.
2022. júl. 12. 17:15
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

De le tudsz menni a boltba, meg ügyeket is tudsz intézni csak nem vagy rákényszerítve. Ha muszáj lenne meg tudnád csinalni hiszen ha kigyulladna a haz is futnál ki azonnal. El kell indulni akár milyen rossz. Mástól nem lesz jobb.

Ez az első lépés akkor is ha orvoshoz fordulsz.

2022. júl. 12. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!