Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri kimenni Ausztriába...

Megéri kimenni Ausztriába dolgozni? Valaki dolgozott már kint vagy dolgozik? Igen most járvány van meg minden de előbb utóbb ez is véget ér, meg dolgozni így is úgy is kell. Melyik részen jobbak a lehetőségek?

Figyelt kérdés

Úgy vagyok vele hogy meg akarom próbálni mert ez a bér ami itt van Magyarban ez nulla , ebből nemhogy megélni de félrerakni sem nagyon lehet.Szerintem sokan így gondoljuk.

Illetve még egy kérdés: Valaki tud erről a munkahelyről valamit mondani, dolgozott más valaki itt?

Greisinger Fleisch-, Wurst- und Selchwarenerzeugung DmbH.

Hely Münzbach, Ausztria

2021. febr. 7. 13:43
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Családi cég, kb. 500 alkalmazottjuk van, 30 éve sikeres cég.

Direktben jelentkeznél, vagy valami magyar közvetítőn keresztül?

2021. febr. 7. 13:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 évet húztam le Ausztriában. Munka mindig lesz Ausztriában de érdemes 2 részre bontani az osztrák melókat. Mi a cél? Ott élni vagy x évig kint dolgozni, hogy megszedd magad? Csak azért, mert ha esetleg kimész egy szakmába dolgozni (legyen az bármi) és albérlet+kaja a te reszortod, akkor félretenned és megszedned magad nem kell. Színvonalasabban fogsz ott élni mint Magyarországon, de milliókat nem kell hazahoznod X év után. Aztán van a másik része, a szezonmunka. Most nyilván alja meló a vendéglátózás pl, de szállás+kaja fizetve van, tehát amit keresel az 1 az 1-ben el tudod tenni és azért havi nettó fél millió forintot (de legyen csak 400 ezer) kevés ember tud eltenni 1 hónapban. Pár év alatt az ilyen munkával szép kis összeget össze lehet spórolni, de az is igaz, hogy életed nem lesz mert csak dolgozol reggeltől estig, heti 1 szabadnappal (ha éppen van...). Úgyhogy igazából a sarkalatos pont mindig az, hogy szállás van-e. Ez irtó fontos, ugyanis élből a fizetésed felét (ha nem többet..) elviszi az albérlet, és akkor még nem ettél és fogalmad sincs hogy az az albérlet mennyire lesz messze a munkahelyedtől. Ha a pénzgyűjtés a cél, akkor csak olyat ahol a szállás+kaját állják, ha pedig az a cél, hogy egy kicsit jobb színvonalon élj akkor mondhatni "mindegy mit". Természetesen megéri Ausztriában dolgozni, de azt sem kell elhinni, hogy ott aztán dől a lé és soha többet nem lesznek anyagi problémáid.
2021. febr. 7. 14:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Nagyon-nagyon korrekt választ adott #2, így nem ismétlem meg.
2021. febr. 7. 16:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!