Kapott már valakinek a 3 év alatti gyereke olyan diagnózist, hogy kötődési zavar és rossz családdinamika?
A kérdésedre nem tudom a választ, de az őszintén érdekelne (nem kötözködésből, hanem tényleg), hogy egyáltalán hogy jut el valaki a 3 év alatti gyerekével ilyen diagnózisig? Aggódtatok, és magatoktól elvittétek szakemberhez? Vagy a bölcsiből küldtek titeket, mert gond volt a gyerekkel?
Elvenni nem fogják, ahhoz nagyon sok kell, és nem megy egyik napról a másikra. Van olyan ismerősöm, aki a 3 gyereke mellett időnként öngyilkosságot kísérel meg, tőle sem vették el a gyerekeit. De azt elképzelhető, hogy a családsegítő rátok száll, kijárkálnak ellenőrizni, ez attól függ, felétek épp mennyire buzgók. Gondolom, el kell majd hordani a kijelölt kezelésekre, esetleg családterápiára is elküldenek titeket, de ez nm biztos.
1. vagyok.
Ahhoz, hogy egy gyereket kiemeljenek a családból, nagyon-nagyon sok kell. Az én gyerekeim már iskolások, ezalatt sok más családdal megismerkedtünk, vannak néhányan a családsegítő látókörében, például a fent említett szuicid hajlamú anyuka (a gyerekein meg is látszik), egy másik ismerősömre a szomszéd hívta rá a családsegítőt, mert áthallatszott, hogy folyamatosan ütik-vágják a gyerekeket, van olyan, meg olyan is volt a lányomosztályában, hogy a tanító néni hívta ki őket egy gyerekhez, mert problémák vannak a családban, és ez látszik a gyereken. Soha nem történt semmi. Kimentek, körülnéztek, esetleg ha nagyon gáz volt a család, bevitték őket a rendszerükbe, ennyi.
Bár nem hiszem, hogy ti egyáltalán idáig eljuttok majd, de ha hülye a pszichológus, és mégis felnyom, akkor arra figyeljetek, hogy mindig legyetek együttműködőek. Akkor is, ha iszonyú megalázottnak érzitek magatokat közben. Hogy hogyan bánnak veletek, az nagyrészt a személyes szimpátiától függ, és ha kedvesek, mosolygósak és együttműködőek vagytok, akkor nem fognak veletek szívózni.
De mondom, kevés esélyt látok arra, hogy egyáltalán bármilyen hivatalos szervig eljusson az ügyetek, ez nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!