Ez depresszió??
Hú, hát mi nem fogunk tudni szakszerűen diagnosztizálni téged, de biztatni tudunk, mert talán az a legjobb, amit elkezdtél, az öndiagnózis. Okos srác lehetsz.
Ha szerencséd van múlni fog a dolog, de csak ha teszel érte. Fizikai aktivitás kéne, ha csak kicsi erő van is benned, próbáld meg.
Fuss, vagy bármilyen más módon hajtsd meg magad este, hogy jól aludjál, nap közben meg tedd magad hasznossá, csinálj valamit, ami közben nem kell/nem tudsz gondolkodni a múlton.
Depresszió vagy szomorúság témáról olvasnivalók itt:
Ha annyira vacakul vagy, hogy nincs erőd változtatni, akkor a helyi Pedagógiai Szakszolgálatot kell felkeresni, náluk vannak iskolapszichológusok. Nagyon rutinosak, normálisak, bátran kérj tőlük segítséget.
Szerintem szükséged van pszichológusra.
Meg kell tudni bocsátani magadnak. Nem egészen tiszta, hogy mi volt a szereped abban, hogy az "alfa" kihasználta, megalázta a barátnődet, mit értesz ez alatt? Más az, ha hagytad megerőszakolni, vagy az, hogy elcsábította, és kihasználta, mert abban az esetben ugyebár a lány nem volt hűséges, önként ment bele a rosszba ő is, és magának köszönheti a bajt, téged meg megcsalt.
Az út mindenképpen a megbocsátás lesz, és az, hogy ki kell otthonról mozdulni. Javaslom, hogy sportolj valamit, vezesd le a feszültséged, tűzz ki célokat, és küzdj értük.
Ha jelentkeznek ismerősök, akkor reagálj rá, ismerkedj, de nagyon jól válogasd meg, hogy kivel barátkozol, és többé kerüld a "rosszat". Nem vagy idióta, tudod, hogy mi a jó, mi a rossz.
Érdemes önkéntes munkákat vállalni, de dolgozhatsz pénzért is.
Ha lekötöd magad, akkor nem csak valami hasznosat csinálsz, hanem nem ezen kattog az agyad. Ha elszigeteled magad a külvilágtól, akkor az agyadnak nem lesz semmilyen ingere, és csak a múlton tud kattogni, ami remek út arra, hogy lehúzzon, és valamilyen függőség beszippantson. Függőség lehet a számítógép, net, játék, tévé is.
Javaslom, hogy írj naplót, ami szintén segíthet a napod átgondolásában stb.
Olvass önismereti könyveket, motiváld magad.
Minél tovább van ez az állapot, annál mélyebbre kerülsz, ha nem teszel semmit.
Ha csak elmész kirándulni, már sokat tettél magadért.
Ha semmit nem teszel, akkor a kezdődő depid hamarosan egyre erősebb lesz, és tényleg egyre több mentális betegség és egyéb kellemetlen dolog csapódhat hozzá, pl. függőség, szorongás stb.
Nem mellesleg nem leszel fiatalabb.
A múltat visszacsinálni nem tudod, de tanulhatsz belőle. Ha tevékenyen részt vettél abban, hogy a lányt "megfektették" - tényleg nem vágom, hogy ez mit jelent: elcsavarták a fejét, vagy megerőszakolták. Szóval ha tevékenyen részt vettél a megerőszakolásában, vagy tűrted, netán tudtad, hogy mire készül a srác, és nem figyelmeztetted a lányt, ezek mind más dolgok, ilyen esetben tényleg lehet bocsánatot kérni, de ha arról van szó, hogy az "alfa" lecsapta a kezedről a csajt, aztán dobta, nos ott nem, mert ebben a csaj döntése is benne volt, csak pofára esett. De megértem, hogy néha az ember olyasmiért is hibáztatja és bünteti magát, amiért nem is felelős, míg néha hárítja a felelősséget.
Azt írtad, hogy a családod kitart melletted, bennük megbízhatsz, és támogatnak. Nos, ez is valami, becsüld meg, és élj vele, ameddig van. Mert lehet, hogy ez se lesz.
Hát... ezt már soha nem tudhatod meg. Ha nem volt olyan köztetek a viszony, hogy beleszólj a magánéletébe, akkor talán jobb is, hogy nem szóltál bele, lehet, hogy félreértette volna. Esetleg próbálj meg beszélni vele, hogy leszakadtál róluk, és bánt, hogy becsapták őt, és hogy bűntudatod, van, vagyis lényegében azt, amit itt.
lehet, hogy nem ugrik a nyakadba, de megbocsát, és az segít abban, hogy te is megbocsáss magadnak.
Teljesen megértelek. Nagyon lelkiismeretes, őszinte srác vagy.
Nekem is volt hasonoló időszakom. Nekem 3 dolog volt, ami segített.
Gondoltam leírom, hátha segít valakinek.
A 0. az, hogy elfogadom, hogy ez volt. Ez már a múlt, amin változtatni nem lehet, de a jövőben cselekedhet az ember jobban, ahogy a saját hibáiból tanul.
1. Elmentem az erdőbe egyedül.Megfigyeltem a természetet, a víz- Balaton, egyéb közeli tavak- nagyon megnyugtattak. Sétáltam, futottam, és ha valakivel találkoztam, visszaköszöntem. Nem beszélgettem velük, de legalább köszöntem, majd persze ez szépen lassan változott. A baráti köröm teljesen kicserélődött.
2. Tanultam, olvastam. Olyan dolgot, ami érdekelt. Azt gondolom, ha a valaki nem fejleszti magát, akkor az visszafejlődik. Így minden nap egy fél oldalt olvastam el 1 könyvből, ami aztán szintén mindig egyre több lett, és a kedvem is egyre jobb lett tőle. Lettek ötleteim, amiket meg akartam csinálni.
3. Csak megfigyeltem mi az, ami körbevesz. Tetszik-e nekem így a szobám, és ha nem tetszett, átrendeztem. Így már tudtam fókuszálni arra, ami igazán érdekelt, hiszen rend volt körülöttem. A depis zenéket elhagytam, és olyan filmeket néztem, mint pl. A békés harcos útja, A Titok,..
Majd kitöltöttem egy önismereti tesztet, és azóta pedig sokkal jobban érzem magam. (www.rebi.kilehetsz.hu)
Szóval remélem tudtam adni pár tippet. Fel a fejjel. Értékes vagy, és okkal vagy itt, még akkor is, ha ezt az okot még nem tudod.
Mi az, amit szerettél korábban csinálni? Nézd meg, most milyen érzéssel tölt el, ha ismét azt csinálod? Vagy próbálj ki valami újat. Nekem ilyen volt tavaly a SUP. Azóta saját deszkám is van, pedig előtte azt sem tudtam mi ez.. :)
#6 Akkor csak próbáld ki ezt:
www.kilehetsz.hu
Jaj, ez a dianetika - kvázi szcientológia egyházas teszt... :D
Ajánlok mindenkinek egy filmet, ennyit megér!
Meséld el kérlek, hogy hogy és miért kerültek a thetánok (szótáruk szerint a lélek) a Földre! Nagyon izgalmas sztori! Bár ehhez elvileg OT akárhánynak kell lenni...
Azt is meséld el, hogy hány forintba kerül eljutni az OTVIII-as szintig!
Vagy hogy hány ezer(!) éves szerződést kell kötni ugyanehhez, ha történetesen nincs pénze az embernek! :D
Tudom, a "nyereség"... :D
Majd kérlek, írj ide, amikor felébredsz, és rájössz, hogy bilibe lóg a kezed!
Aláírás:
PTS (Potenciális bajforrás)
SP (Elnyomó)
PC (Clear előtti - a tévedhetetlenek(!) szintje, szóval én még tévős vagyok).
A (Aberrált - ezt is szeretik nagyon használni) :D
TUN (tüske a köröm alatt) :D
STB (S a többi) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!