Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kezeletlen bipoláris depresszi...

Kezeletlen bipoláris depressziós dolgozhat gyerekekkel vagy jobb lenne valamilyen home office/irodai/művészeti munka?

Figyelt kérdés
Gyaníthatóan bipoláris depressziós vagyok, ( pszichológushoz nem járok, nem szeretném, ha leszedálnának, ahogy hivatalos diagnózist sem, mert félek, onnantól egy életre elvághatom az esélyeimet normális munkahelyre) Érettségi után vagy egyetemre mennék, vagy szakmát csinálnék. Nagyon szeretem a gyerekeket, szívesen lennék szociális munkás, óvónő, de nem tudom, hogy a hangulatingadozás mennyire akadályozhat ( ez a mindennapokban nem feltűnő, a sok rossz inkább esténként szokott kibukni belőlem) , illetve hogy mennyi stresszfaktorral járhat egy ilyen munkakőr, jobb lenne-e inkább irodai területen dolgozni. ( azon belül a grafikust nézegettem, de nem tudom, egyetemi végzettség nélkül is keresettek e). Örülök, ha érintettek is válaszolnak, ők mit dolgoznak ezzel a betegséggel ( egyetemi vagy érettségizett/ szakmás végzettséggel. )

2022. jún. 20. 12:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Elmentem pszichiáterhez, ott végül borderline-t mondtak.
2022. júl. 11. 00:45
 12/16 anonim ***** válasza:
21%
Gyanítottam, h nen vagy bipoláris. 2 dologra tipprltem. Vagy egészséges vagy, vagy borderline. Utóbbit könnyen osztogatják
2022. júl. 11. 02:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Borderline sem jobb... sőt.
2022. júl. 11. 09:43
 14/16 anonim ***** válasza:
21%

Igazam lett, mégis le lettem pontozvs.

Nekem szinte alig van tünete a borderlinnak. Lehet, hogy nekem nem a border hangsúlyos, hanem a a C-PTSD.

2022. júl. 11. 09:48
 15/16 A kérdező kommentje:
Uccsó, nem én pontoztalak le, én zöldet nyomtam. Amúgy engem csak terápiára küldtek, gyógyszert nem írtak fel. Remélem, nem is fog kelleni, de majd kiderül.
2022. júl. 11. 11:02
 16/16 anonim ***** válasza:
95%

Border diagra nem írható fel gyógyszer, illetve annak BNO kódjára. Ha talaján kialakul valamilyen betegség, akkor arra lehet írni.

Borderre és enyhe depresszióra és szorongásra én sem kaptam. Azóta sajnos már erősebb tüneteim vannak.

2022. júl. 11. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!