Miért kapok röhögő görcsöt ettől?
Feljön, ahogy az nagybátyám megvert kiskoromba és röhögök. De ez hamar átmegy sírógörcsbe és pánikrohamba. Utána nem tudom kiverni a képeket a fejemből és egyre jobban félek…
Miért kezdek el röhögni az elején, mikor teljesen gyűlölöm ezeket a képeket?
Amikor a legjobb barátom meghalt, volt, hogy csak nevetgélve tudtam beszélni róla, ha nem tudtam elkerülni a témát.
Sokan rácsodálkoznak a nevetős hajléktalanokra, a folyton tréfálkozó, hülyéskedő elesettekre. Én meg Indiában a helyirkre és a tibetiekre, mennyivel kevesebbet röhécselnek, mint mi, és mennyivel jobban vannak lelkileg.
A macska sem mindig azért dorombol, mert élvezi a helyzetet, hanem mert ezzel nyugtatja magát. (Pl. amikor egy gyökér macskamániásra rájön a macskázhatnék és nagy ívben tesz rá, a macskának van-e kedve emberezni, elkapja a menekülő állatot, aztán elégedett vigyor terül szét azon az értelmes ábrázatán, hogy örül az abajgatásnak, lám, dorombol.)
Szóval ez a röhögőgörcs teljesen érthető védekezés egy rossz emlék feltörésekor.
3, Köszönöm a válaszodat #3.
A macskás példáról még nem hallottam.
Mert ez egy lelki trauma és így próbálod túl tenni magad rajta, hogy azt képzeled be, hogy ez egy jó dolog volt. Majd rájössz, hogy mégsem és ekkor jön rád a sírhatnék és a pánik.
Ez egy mély sebbet hagyott benned, és attól félsz hogy meg fog történni, és félsz ettől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!