Elegem van mindenből. Mit kezdjek a kib@szott életemmel?
20-as vagyok. A szabad akarat megadatott mindenkinek...
Puzsér, bár első blikkre nem mondanánk meg róla, de hosszú évekig küzdött depresszióval és az öngyilkos gondolataival, mai napig gyógyszereket szed rá. Ő mondta, hogy a legnagyszerűbb találmány a szabad akarat. Hogy bármikor az ember kiléphet az élet nevű játékból, ha nem kér többé belőle.
Nem vagyunk egyformák. Van aki annak ellenére élvezi az életet, hogy folyamatosan nehézségei vannak. Van aki aranykanállal a szájában született, mégis meg akar halni.
Ugye szokták mondani, hogy az élet értelme a küzdés maga. Nem mindenki kér ebből, ezt valahol el kell fogadni. Nekem az édesapám is öngyilkos lett, annyi évesen, mint a fiam. Szerintem genetikailag is van hajlamosító tényező.
Ez, amit írtál: "és talán akkor foglalkoznak vele egy kicsit, ha öngyilkos lesz.." Na hát ezért végképp nem érdemes, mert nem tart sokáig. Sosem felejtem el, tavaly nyáron fulladt meg egy testvérpár a Balatonban és szörnyülködtünk a férjemmel, meg elképzeltük az elképzelhetetlent, hogy ezt nem lehetne ép ésszel kibírni. De órákkal később már a napi dolgainkkal foglalkoztunk ugyanúgy, mint mások is. Aztán este 8 órakor csöngetett a rendőrség hozzánk is...és még azóta sem ocsúdtunk. Mindenki más éli az életét, mi meg csak túléljük a napokat azóta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!