Aki befekszik pszichiátriára, ott vele mi történik?
Nem az ilyen nagyon szélsőséges esetekre gondolok, aki magán kívül van, ordibál, ki kell kötni, hanem az ilyen félig önkéntes, félig orvos javaslatra történő befekvésnél pl egy komolya depresszió, borderline, bipoláris zavar miatt.
Miből áll ott egy nap? Vannak vizsgálatok, ha igen, milyenek? Vannak nap közben programok/foglalkozások vagy csak fekszik a beteg nyugtatózva?

Igen, vannak vizsgálatok. Kikérdeznek, beszélgetnek veled és ha olyan a kórház, van kialakítva hely, akkor foglalkozásokon is részt vehetsz. Nem kötelező, de összeállítják, hogy számodra melyik ajánlott a gyógyulásodhoz.
Van pl. pszichodráma, színjátszás, zenés festés, zenehallgatás, varrás, agyagozás.....stb. Ezeknek a végén mindig el lehet mondani, milyen érzést váltottak ki belőled.
Én voltam bentfekvő és voltam nappali kórházas is. Az utóbbi azt jelenti, hogy otthonról jársz be kezelésre, foglalkozásokra. Rengeteget segített nekem, sokat megtudtam önmagamról, másokról és sikerült kijutnom a gödörből. Persze ehhez olyan kórház és olyan személyzet kell, ami akkor ott volt. Állami kórház volt egyébként.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!